Др Османагић одржао предавање у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Др Османагић одржао предавање у Бијељини


У Бијељини је вечерас било говора о феномену „босанских пирамида“ који је окупљенима приближио др Семир Османагић. Ово је била његова прва научна посјета Бијељини гдје је детаљније говорио о теми: „Балкан (Хум) као средиште свијета – Енергија босанских пирамида“. Прилика је била и да се каже ријеч-двије и о његовој новој књизи „Моја прича – Откривена тајна босанских пирамида“.



- У Бијељину сам први пут дошао 1985. године на одслужење војног рока. Вечерас сам први пут са предавањем односно презентацијом пројекта истраживања босанских пирамида. Нећемо стати само на томе, ићи ћемо и мало шире и говорити о нашим људима на Балкану, о нашем илирско-славенском поријеклу. Обзиром да водим најактивнију истраживачку локацију на свијету, истраживање првих, и највећих европских и свјетских пирамида искористићу прилику да људима приближим више детаља о овом пројекту“, рекао је за „Семберија ИНФО“ др Семир Османагић.

Др Семир Османагић је истраживач мегалитних и пирамидалних локација широм свијета, аутор је 18 књига о древним цивилизацијама превођеним на 17 језика. Члан је руске Академије природних наука из Москве, члан Хрватске академије знаности и умјетности у дијаспори, члан Александријског археолошког друштва из Египта, добитник признања Конгреса САД, носилац признања ‘Дијамант науке о пирамидама’ Конгреса о пирамидама у индијском Бангалореу, добитник признања ‘Амелиа Едwард’ о унапријеђењу науке о пирамидама из Чикага, САД. Проглашаван је два пута „Личношћу године у БиХ“ 2007. и 2021. године. Проналазач је и главни истраживач босанских пирамида у Високом од 2005. до данас. Први је почасни грађанин Високог (2006.).


Семберија инфо - И. Гутић