БИЈЕЉИНА: ПРВА ПОСЈЕТА АМБАСАДОРА СЛОВАЧКЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПРВА ПОСЈЕТА АМБАСАДОРА СЛОВАЧКЕ


Амбасадор Словачке у БиХ Роман Хлобењ, боравио је у првој наступној посјети Бијељини гдје се састао са градоначелником Љубишом Петровићем.

-Мандат сам преузео 1. новембра и желио сам да посјетим овај лијепи град, да се распитам за стање словачке мањине и да одамо част нашем Удружењу “Јурај Јаношик”, које сматрам као мост између Словачке и БиХ. На састанку смо разговарали о бројним темама, као и о могућој сарадњи БХ и Словачке. Надам се да ћемо убрзо имати и неке конкретне резултате који су и интересу свих грађана у Бијељини”, рекао је амбасадор Роман Хлобењ. Градоначелник Љубиша Петровић захвалио се на првој посјети и истакао да је састанак са амбасадором био веома пријатан.

-Словачка заједница у Бијељини је најбројнија заједница Словака  у Републици Српској, а Удружење “Јурај Јаношик” има нашу континуирану подршку у свом раду. Разговарали смо о бројним питањима, о томе шта је урађено по питању инфраструктуре словачке цркве, уређењу система гријања и тд”, рекао је градоначелник Петровић и додао да су разговарали и о уређењу Мачванске улице, гдје се налази значајан број припадника словачке заједнице.

-Процес уређења смо започели и у заједничкој сарадњи ћемо унапређивати не само положај Словака, као националне мањине у Бијељини, него и свих других грађана”, рекао је Петровић.

(Семберија Инфо)