Становници Галца: Угрожена безбједност дјеце, Градска управа не одговара на захтјеве :: Semberija INFO ::

 

Становници Галца: Угрожена безбједност дјеце, Градска управа не одговара на захтјеве


Од 15 захтјева и иницијатива Мјесне заједнице Галац за рјешавање важних инфраструктурних проблема, у протекле двије и по године само један је спроведен, док на остале није добијен никакав одговор. И поред више саобраћајних незгода у којима су повријеђена дјеца, Градска управа још није уважила захтјев родитеља за постављање свјетлосне или друге сигнализације на пјешачком прелазу испред Основне школе “Јован Дучић”.



- Лично сам поднијела иницијативу за постављање свјетлосне сигнализације, вибрирајућих трака, или неког другог начина за упозорење возачима, јер су се у посљедње вријеме догађале саобраћајне незгоде у којима су повријеђена дјеца. Захтјев је упућен још прошле године, али до данас нисмо добили никакав одговор - каже члан Савјета Мјесне заједнице Галац Анкица Влачић.



Ни један од пројеката започетих прије локалних избора 2020. године није настављен, а са Љубишом Петровићем и Управом града Бијељине тренутно не постоји никаква комуникација, навео је предсједник Савјета ове мјесне заједнице Драган Љубинковић.



- Планирали смо да обезбиједимо донацију и на Градском стадиону поставимо љетну теретану. Са претходном градском управом договорили смо и постављање тартан стазе, мекане подлоге за шетање и трчање рекреативаца по угледу на паркове у Бања Луци и Брчком, али на наше захтјеве да реализујемо пројекат нисмо добили никакав одговор садашњег градоначелника. Исто је и са идејом уређења дјечијег игралишта у Парку – истакао је Љубинковић.
Према његовим ријечима, није прихваћено ни проширење путне инфраструктуре. Приоритетна је реконструкција Улице Галац која је у наставку према Лозничкој значајно оштећена, а један дио није асфалтиран.



Насеље Галац је у непосредној близини водоизворишта Грмић, због чега је дио грађана био приморан да сопственим средствима изгради дио канализационе мреже која је предата на управљање АД „Водовод и канализација“. Договорено је да Водовод настави изградњу и обухвати објекте изграђене у посљедње вријеме, али ни то никада није урађено. 

На ред чекају и низ захтјева за асфалтирање већег броја бочних улица, уређење тротоара, водоводне мреже и реализација других инфраструктурних пројеката који би побољшали квалитет живота грађана у овом дијелу Бијељине.