Додијељено признање “Заслужна жена града Бијељина”: Ове године награђено пет жена :: Semberija INFO ::

 

Додијељено признање “Заслужна жена града Бијељина”: Ове године награђено пет жена


Поводом Осмог марта - Међународног празника жена, данас је у Центру за културу “Семберија” додијељено традиционално признање најзаслужнијим женама Бијељине које су својим радом и друштвеним ангажманом обиљежиле протеклу 2022. годину.

Ове године признање “Заслужна жена града Бијељина” добиле су: Тања Лазић, музејски савјетник у Музеју Семберије, Рамиза Богаљевић, предсједница Удружења грађана “Жена” из Јање, Ђуја Пејић, дугогодишња предсједница Удружења жена за борбу против карционома дојке “Геа”, Мара Радовановић, оснивач Удружења жена “Лара” и Славица Антић, пензионисани професор руског језика и књижевности, активисткиња у неколико удружења грађана која су ангажована на промоцији заштите животне средине.



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, честитајући добитницама овог признања Међународни празник жена - Осми март, истакао је да су жене својим знањем, вјештинама и упорношћу учиниле наше друштво напреднијим, љепшим и хуманијим.

 “Жене су показале како се може бити стуб породице и шире друштвене заједнице. Својим радом и ангажманом свима нама су показале како да препознамо истинске људске вриједности, љубав и међусобно поштовање. Оваква признања мотивишу и друге припаднице љепшег пола”, истакао је градоначелник Петровић, нагласивши да жене имају истанчан укус за естетику, елеганцију, а прије свега за несебичну љубав и подршку коју пружају мајке, кћерке, сестре и супруге. 

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града бираним ријечима обратио се припадницама љепшег пола, истакавши да је мање битно обиљежавање једног дана у години, колико је важно да женама сваки дан буде радостан у друштву њихових очева, мужева и синова.

“Честитам дамама које су добиле ово признање и драго ми је да су институције препознале њихов рад, труд и допринос развоју нашег града. Признања треба да буду примјер и подстрек за друге”, истакао је Александар Ђурђевић.

Љубица Млађеновић, испред Одјељења за друштвене дјелатности, изјавила је да су у протеклим годинама по три жене добијале годишње признање, а сада је повећан број на пет награђених жена, јер је све више жена које заслужују да добију ово признање.

“Жене потврђују да се ствари могу мијењати на боље, било да је ријеч о инжењерима, професорима, еколозима, правницима, оснивачима удружења грађана. Вјерујем да ће из године у годину бити све више жена које заслужују ово признање”, истакла је Љубица Млађеновић.


Семберија Инфо