Нешковић предводио делегацију Зеленог клуба у посјети Брчко дистрикту :: Semberija INFO ::

 

Нешковић предводио делегацију Зеленог клуба у посјети Брчко дистрикту


Делегација Зеленог клуба, коју су чинили замјеник предсједника Желимир Нешковић, посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић и Јасмин Емрић и један од оснивача клуба Есад Маврић,  боравила је у узвратној посјети Брчко дистрикту.

Том приликом вођени су разговори са градоначелником Брчко дистрикта Еседом Кадрићем, замјеником градоначелника Антом Домићем и послаником у Скупштини Брчко дистрикта Милијаном Симић, која је уједно и члан Зеленог клуба и на неки начин представља спону између Брчко дистрикта и Зеленог клуба.


 
Разговарало се о енергетским потенцијалима, о заштити животне средине и пројектима из области енергетске ефикасности на подручју дистрикта.

Представници Брчко дистрикта су представили одрђене законе и легислативу која је везана за тему енергетике, као и неколико пројекта у вези енергетске ефикасности и одлагања отпада, који су започети.


 
Замјеник предсједника Зеленог клуба Желимир Нешковић је предложио да се организује један шири састанак на коме ће учествовати представници Владе и  посланици у Скупштини Брчко дистрикта са свим члановима Зеленог клуба, који чине параламентарни заступници на различитим нивоима власти у БиХ.
 
На поменутом састанку учешће ће узети и представници међународних организација које дјелују у  БиХ, а тај састанак би се одржао 31. марта ове године.



Зелени клуб ради на јачању јавног дијалога у области енергетике, питањима из области обновљивих избора енергије и климатских промјена.