ЈЗУ Болница “Свети Врачеви”: Потписан још један важан споразум о сарадњи :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Болница “Свети Врачеви”: Потписан још један важан споразум о сарадњи


ЈЗУ Болница “Свети Врачеви”, данас је потписала споразум о сарадњи са Институтом за кардиоваскуларне болести Војводина из Сремске Каменице. Овим споразумом Општа болница у Бијељини наставља праксу добре сарадње са здравственим установама у региону.



- Ово је још један од великих дана за бијељинску Болницу. Јуче смо имали хеликоптерски транспорт два пацијента до наше установе  и све је то знак да наша Болница превазилази наше оквире, оквире Семберије и регије коју покривамо. Сарадњу са Институтом за кардиоваскуларне болести Војводина из Сремске Каменице, проф. Реџек и ја смо договорили још прије пола године и та сарадња већ траје. Посљедња четири мјесеца колеге из Института  бораве овдје седам дана  сваког мјесеца. Најважнија три стуба сарадње у оквиру овог споразума  обухватају лијечење пацијената, научно истраживачки рад и едукацију. Желим нагласити да настављамо сарадњу и са Дедињем, која ће и даље трајати, али ми се ширимо и имамо велики број пацијената из свих крајева Републике Српске и Федерације, као из земаља у окружењу,  тако да су нама овакве установе као што је Институт за кардиоваскуларне болести Војводина и те како потребни”, рекао је проф. др Златко Максимовић, директор ЈЗУ Општа болница “Свети врачеви”.



 Директор Института за кардиоваскуларне болести Војводина проф. др Александар Реџек, изразио је задовољство потписавањем уговора који, како је рекао, представља само кровни споразум једне већ дугогодишње сарадње.

- Институт за кардиоваскуларне болести Војводина је увијек био авангардна и прогресивна установа, чији је императив увођење нових здравствених процедура у циљу унапређења квалитета лијечења пацијената. Сада и у бијељинској болници имамо сараднике, који и сами имају императиве у свом раду да подижу квалитет лијечења пацијената и оваква сарадња може само да допринесе томе. Ова сарадња је резултат нашег међусобног пријатељства, доброг разумијевања и истог начина размишљања, а све у циљу унапређења квалитета нашег рада”, истакао је проф. др Александар Реџек.

Проф. др Златко Максимовић је подсјетио да је у посљедње двије године, од како је у Болници “Свети Врачеви"  отворена ангио сала, до сада урађено преко 400 акутних инфаркта, чиме су, како је истакао, спашени многи животи. Он је овом приликом најавио да је Болница покренула и иницијативу за изградњом још једне ангио сале, која би првенствено била намијењена за електро физиологију.


​Семберија инфо - С. Николић