ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА О РЕЗУЛТАТИМА РАДА У ЈУЛУ ОВЕ ГОДИНЕ: РАСВИЈЕТЉЕНОСТ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА 73 ОДСТО :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА О РЕЗУЛТАТИМА РАДА У ЈУЛУ ОВЕ ГОДИНЕ: РАСВИЈЕТЉЕНОСТ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА 73 ОДСТО


На подручју Полицијске управе Бијељина у јулу је евидентирано укупно 85 кривичних дјела , од чега 70 кривичних дјела општег криминалитета, осам кривичних дјела из области привредног криминалитета, три кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога и четири кривична дјела против безбједности саобраћаја. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела износи око 73 одсто, што је добар резултат, изјавио је на редовној конференцији за штампу у Полицијској управи Бијељина Жарко Ћосић, начелник ПУ Бијељина.
 
 „Током јула евидентирано је 114 саобраћајних незгода у којима је пет особа тешко и 35 лакше повријеђено. У јулу није било саобраћајних незгода са погинулима, али, нажалост, прије два дана догодила с есаобраћајна незгода у којој су двије особе изгубиле живот. Неприлагођена брзина условима пута је један од главних узрока саобраћајних незгода. Због тога полиција континуирано реализује акције које се односе на појачану контролу учесника у саобраћају, са посебним акцентом на брзину кретања возила,  вожњу под дејством алкохола и опијата. Због тога се користе „пресретачи“, радарски уређај „Дуал“ и све оно што грађане, можда, понекад и нервира, али их постављамо тамо гдје се најчешће догађају саобраћајне незгоде“, истакао је Ћосић.