Нови дом културе предат на употребу мјештанима Нових Дворова :: Semberija INFO ::

 

Нови дом културе предат на употребу мјештанима Нових Дворова


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић вечерас је посјетио Мјесну зајендицу Нови Дворови, гдје га је у новоизграђеном Дому културе дочекао велики број становника ове мјесне заједнице.



“ Просторије новоизграђеног  Дома културе коначно су опремљене неопходним садржајем за угодан боравак  становника Нових Дворова у овим просторијама. У овом насељу живи пуно и најмлађих наших суграђана с којима се договарамо како да опремимо игралиште које се ћемо изградити на овој локацији. Изградња Дома културе, фасаде, система гријања и набавка намјештаја коштала је око 170.000 КМ. Планирамо да током године, негдје до августа, асфалтирамо и дионицу приступног макадамског пута, те да уредимо простор око Дома културе и да изградимо ново дјечије игралиште. Малишани ће овом приликом добити и пакетиће, како би што радосније ушли у ову годину И у друго полугодиште”, изјавио је градоначелник Петровић.



Срђан Љубоја, предсједник Савјета Мјесне заједнице Нови Дворови каже да становницима овог насеља, у коме живи више од петсто породица, Дом културе пуно значи.



“У овом насељу живе људи који су током рата дошли из бројних општина широм БиХ. Добили смо гријање  у Дому културе и неопходну опрему. Имамо обећање од градоначелника да ће у овој години бити асфалтиран дио приступне улице и изграђено дјечије игралиште, терени за мали фудбал и баскет. Овдје ћемо имати просторије за рад Мјесне заједнице Нови Дворови и читаоницу у којој ће се окупљати становници нашег насеља”, каже Љубоја.

(Семберија Инфо)