Одржана ванредна сједница Скупштине: Отклоњена техничка грешка :: Semberija INFO ::

 

Одржана ванредна сједница Скупштине: Отклоњена техничка грешка


На ванредној сједници Скупштине града, усвојен је Приједлог закључка о исправци грешке техничке природе у амандману на приједлог одлуке о буџету града за 2023. годину.  Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић, појаснио је да је накнадним увидом и контролом поднесеног и усвојеног амандмана, уочена техничка грешка код ставке гдје је наведено да се  повећавају  средства на позицији “пројектовање, сагласност, дозволе, изградња пјешачко-бициклистичке стазе Дворови-Трњаци-Балатун”, те да је умјесто износа од 100.000 КМ, грешком уписан износ од 120.000 КМ, чиме је нарушена једнакост буџетских позиција које су умањене и оних код којх  је дошло до пораста износа.



- Обавили смо консултације са Владом РС, Министарством финансија и Одјељењем за финансије и поступили по инструкцијама, како би се исправила техничка грешка. На сједници се нису појавили представници Градске управе, као ни одборници опозиције, али је за скупштинску већину је најбитније да је грешка отклоњена и да већ данас, буџет може бити објављен у Службеном гласнику Града Бијељина”, рекао је Ђурђевић.

​Одборник СНСД-а Златан Лазаревић, нагласио је да је буџет стратешки документ и да је битно да се благовремено објави у Службеном гласнику, како би се се створили услови за функционисање.
- Техничке грешке се дешавају и у другим срединама, али је битно одмах реаговати како би све било регуларно. Без обзира што је у питању била само једна тачка дневног реда и што дјелује да је формалног карактера, то неоправдава изостанак са сједнице представника Градске управе и одборника опозиције”, рекао је Лазаревић. Подсјећамо да је захтјев за исправку амандмана, у име Коалиције “Договор за Бијељину”, поднио одборник СНСД-а Васо Арсеновић, а иницијативу о изградњи пјешачко-бициклистичке стазе од Дворова до Балатуна, 2021. године је поднио одборник ДЕМОС-а Бобан Јовичевић.


Семберија инфо - О. Стјепановић