Хуманитарна чајанка на „Зимском корзу“: Прва акција Градске организације Црвеног крста Бијељина у новој години :: Semberija INFO ::

 

Хуманитарна чајанка на „Зимском корзу“: Прва акција Градске организације Црвеног крста Бијељина у новој години


Градска организација Црвеног крста Бијељина данас је на Градском тргу у оквиру „Зимског корза“ одржала акцију под називом  „Хуманитарна чајанка“. Цијена чаја и колачића, који су волонтери сами правили је симболична, а сам приход од продаје намјењен је за помоћ Дневном центру за дјецу у ризику Центра за социјални рад.

Лука Милошевић, предсједник актива младих Градске организације Црвеног крста Бијељина рекао је да је данашња „Хуманитарна чајанка“ њихова прва акција у новој години и овом приликом свима је честитао Нову годину и предстојеће празнике.



- Иако наше све акције нису хуманитарног карактера, одлучили смо да почетак нове године започнемо хуманитарном. Сав новац од продатих колачића и чаја поклонићемо Дневном центру за дјецу у ризику, сутра на хуманитарном базару који организују малишани овог Дневног центра. Са њима смо ступили у контактакт, током наше акције „Један слаткиш, једно дијете“, када смо им донирали одређен број пакетића, на чему су они били веома захвални. Ипак, сматрали смо да можемо много више и због тога смо организовали ову акцију“, истакао је Милошевић.

- Услуге Дневног центра за дјецу у ризику користим већ три године и веома ми је лијепо, сви се слажемо. У Дневном центру нам помажу око свега, првенствено од васпитања, до помоћи у учењу, воде нас на излете и пружају нам могућност да се уклопимо у друштво“, казала је  петнаестогодишња Оливера Перић, корисница услуга Дневног центра за дјецу у ризику.


Семберија инфо - С. Ристановић