“О БУДУЋИМ ПРОЈЕКТИМА” Начелник Угљевика Перић са потпредсједником Републике Српске Дураковићем :: Semberija INFO ::

 

“О БУДУЋИМ ПРОЈЕКТИМА” Начелник Угљевика Перић са потпредсједником Републике Српске Дураковићем


Потрпедсједник Републике Српске Ћамил Дураковић посјетио је данас општину Угљевик и разговарао са начелником ове општине Василијем Перићем о сарадњи на даљим инфраструктурним пројектима локалне и републичке власти.

Дураковић је најавио подршку пројектима у овој подмајевичкој општини и похвалио рад руководства ове  локалне заједнице.

-Заједно са кабинетом предсједника Републике Српске инститираћемо код новоизабраних министара у Влади Републике Српске на развојим пројектима када је ријеч о инфраструктури, а превасходно путној инфраструктури и развоју туризма. Један од циљева јесте да се заједно са Владом Федерације БиХ ради на успостављању међуентитетског фонда-рекао је Дураковић.

Начелник Угљевика Василије Перић истакао је да је разговарано о важним темама који се тичу побољшања живота грађана ове општине.

-У Угљевику је у претходном периоду доста урађено када је ријеч о инфраструктури, локалним путевима, вододоснабдијевању, подстицајима привреди и пољопривреди, питању стамбеног рјешавања као и свих оних пројекта који су побољшали квалитет живота свих грађана -рекао је Перић.

Он је додао да је потребно да се ради на даљој модернизацији система за одсумпоравање Термоелектране “Угљевик” како би још боље функционисао у будућем периоду.

Дураковић је посјетио фирму “Еуро бау”, столарију “Ваљевац” као и пољопривредника и фармера Фикрета Мехмедбеговића из Средње Трнове.