УГЉЕВИК: ОДРЖАНА ПЕТА АТЛЕТСКА УЛИЧНА ТРКА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ОДРЖАНА ПЕТА АТЛЕТСКА УЛИЧНА ТРКА


Кенијски тркач Стенли Кипруто остварио је најбољи резултат у трци на 10 километара на Петој атлетској уличној трци у Угљевику, а побједник на пет километара је Млађен Самарџић из Брчког.
 
Организатор трке Младен Стевановић рекао је да је на тркама на пет и 10 километара учествовало 300 такмичара, а на дjечијим 250 учесника. 
 
Стевановић је истакао да је циљ ове манифестације промоција бављења спортом. 

 
"Улична трка у Угљевику постаје бренд препознатљив у овом дијелу Балкана којом наш град представљамо у најљепшем свјетлу", оцијенио је Стевановић и захвалио општини Угљевик, генералном покровитељу манифестације, као и привредницима, волонтерима и медијима. 

 
Замјеник начелника општине Угљевик Цвјетана Драгоњић рекла је на отварању трке да се овом спортском манифестацијом промовише здрав стил живота као најбитнији фактор у развоју младих људи. 
 
"Веома смо поносни на ову већ традиционалну манифестацију која је својеврсни фестивал младости и прилика за нека нова дружења и пријатељства", рекла је Драгоњићева. 

 
Прослављена српска атлетичарка, олимпијски тркач Оливера Јевтић други пут је учествовала на трци у Угљевику. 
 
"Част ми је и задовољство да учествујем на овој трци, пуног срца и са својим пријатељима", рекла је Јевтићева новинарима. 
 
У оквиру Атлетске уличне трке одржане су и дjечије трке на 100, 200 и 400 метара, а награде су освојили Теодор Богдановић, Михаило Николић и Емир Хусагић.