ПОТРАГА ЗА ДВОЈИЦОМ МУШКАРАЦА НА САВИ (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ПОТРАГА ЗА ДВОЈИЦОМ МУШКАРАЦА НА САВИ (ФОТО)


Бијељинска полиција, заједно са припадницима Цивилне заштите и рониоцима, покушали су вечерас( субот) у поподневним И вечерњим часовима да пронађу на Сави, у реону села Доње Црњелово, двојицу мушкараца за које је стигла пријава да су се утопили у Сави, потврђено је из Полицијске управе Бијељина.

Незванично смо сазнали да је ријеч о Цвики Симићу (55) и Љуби Мићићу (55) из семберског села Градац.
Драшко Тешић, очевидац превртања чамца,  каже да је био присутан на Сави, код викендице у којој је била већа група људи.


“ Био сам ту и видио када се чамац преврнуо и потонуо. То је било око 15,20, кад неко узвикну: “Ено, преврнуше се”. У чамцу су били Љубо Мићић и Цвико Симић, обојица мјештани Градца, села код Бијељине. Љубо је радио у Аустрији. Позвао је мало веће друштво, да сједну, да се друже. Ушао је у чамац са Цвиком и хтио је мало да се провоза. Кад несрећа хоће, то ти је. Сједао је он и раније у чамац, али, тако се хоће”, каже, видно узнемирен Драшко тешић.

 Стевица Живановић, ронилац, каже да су рониоци одмах по дојави стигли на лице мјеста.


“ Покушали смо лоцирати мјесто утапања. Претражили смо нешто од терена, у дужини од стотину до 150 метара. Јако је лоша видљивост, мрак је пао, тако да нисмо успјели лоцирати чамац и утопљенике. Рано ујутро настављамо потрагу. Покушавали смо и сонаром да лоцирамо чамац и утопљенике, али, нисмо успјели. Ми смо претраживали дубину од шест метара”, каже Стевица Живановић, члан Ронилачког клуба “Пантери”.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић каже да су све службе, од полиције, ронилаца, па до припадника Цивилне заштитеукључене у потрагу.


“ Наставићемо потрагу у недјељу ујутро. Утопио се мој најближи рођак Љубо Мићић и мјештанин села Градац Цвико Симић.

Риболовац, који се представио као рајо, рекао је да је од раних јутарњих сати био на Сави, те да је видио када је чамац потонуо. Он каже да је било немогуће помоћи људима, јер у близини није било другог пловила, тако да је чамац брзо потонуо.

Семберија инфо