Удружење жена са инвалидитетом „Импулс“: Предавање о репродуктивном здрављу :: Semberija INFO ::

 

Удружење жена са инвалидитетом „Импулс“: Предавање о репродуктивном здрављу


Удружење жена са инвалидитетом „Импулс“ уз подршку Града Бијељина и у сарадњи са ЈЗУ Дом здравља Бијељина, са циљем унапређења квалитета бриге о репродуктивном здрављу жена са инвалидитетом, организовало је данас информативно- едукативни скуп под називом “Репродуктивно здравље жена са инвалидитетом – услуге и процедуре у систему здравствене заштите”.



- Желимо радити на унапређењу репродуктивног здрављу жена са инвалидитетом, како би квалитетније бринуле о свом здрављу. Чињеница је да жене са инвалидитетом не тако често одлазе на  редовне гинеколошке прегледе. Код наших чланица које живе на селу још се више усложњава проблем, јер зависе од превоза. Ми кроз овај пројекат настојимо да их потакнемо да више брину о репродуктивном здрављу и да им кроз данашње излагање љекара из Амбуланте за специјалистичке консултације из гинекологије ЈЗУ Дом здравља Бијељина, пружимо све неопходне информације”, истакла је Тања Милинковић, извршна директорица Удружење жена са инвалидитетом „Импулс“.

Милан Арсеновић, специјалиста гинекологије и акушерства у Дому здравља Бијељина, изразио је захвалност на позиву да у оквиру овог пројекта, одржи серију предавања о репродуктивном здрављу и нагласио да је циљ запослених у овој здравственој установи, да њихове услуге буду доступне свим женама.



- Ми у Дому здравља Бијељина имамо приступну рампу, хидраулични сто за преглед, тако да су наше услуге у диспанзеру доступне женама са инвалидитетом. Моја препорука и савјет је да нам се редовно јављају, а ми ћемо им увијек изаћи у сусрет и пружити комплетну услугу од дијагностике до превентивног прегледа”, нагласио је доктор Арсеновић.

Данашњи скуп дио је пројекта „Лакше је овако“ који Удружење „Импулс“ реализује уз подршку Града Бијељина, а у сарадњи са ЈЗУ Домом здравља Бијељина.


Семберија инфо - С. Николић