Асфалтирана улица у Мјесној заједници “Вељко Лукић” :: Semberija INFO ::

 

Асфалтирана улица у Мјесној заједници “Вељко Лукић”


Заједничким средствима Градске управе и министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ асфалтирана је улица у Мјесној заједници „Вељко Лукић“, у дужини од 400 метара, која излази на Улицу Стефана Дечанског. Отварајући ову новоизграђену саобраћајницу, градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да су радови коштали око 42.000 КМ, од чега је Министарство за људска права и избјеглице издвојило око 30 одсто средстава.



„Ми ћемо на овакав начин издвојити више од пола милиона марака, јер помажемо и грађане који су доселили у наш град и не могу сами прикупити новац за изградњу инфраструктуре. Имамо још оваквих пројеката, које ћемо реализовати на подручју Бијељине. Градска управа ће издвајати око 70 одсто средстава за њихову реализацију. Желимо створити један пријатан амбијент људима за живот, а путеви, односно асфалтиране улице имају приориотет при изградњи инфраструктуре“, истакао је градоначелник Мићић.

Предраг Јовић, замјеник министра у Министарству за људска права и избјеглице БиХ, у техничком мандату, каже да је ово већ тридесети објекат који заједнички реализује Градска управа Бијељина и ово министарство у протекле четири године.
„У питању је реализација јавног позива из 2017. године који је рјешавао изградњу инфраструктуре у избјегличким насељима. Мени је припала част да присуствујем отварању новоасфалтиране улице у овом насељу. Овдје живе људи који су избјегли из више општина БиХ током рата. Остало је још осам нереализованих пројеката из 2018. године. Конкурс за извођаче је расписан, тако да ћемо у наредном периоду бити у прилици да отворимо и нове асфалтиране саобраћајнице у Бијељини. Драго ми је да смо у протекле четири године успјели реализовати бројне инфраструктурне објекте који ће помоћи људима у новоизграђеним насељима“, каже Јовић.

Бошко Радић, члан Савјета Мјесне заједнице „Вељко Лукић“  изјавио је да за становнике овог насеља, у коме живи двадесетак породица, велику ствар представља асфалтирање улице у којој живе.

Семберија ИНФО/ Љ. Љубојевић
Фото: Б. Милошевић