БИЈЕЉИНСКИ АМПУТИРЦИ ОРГАНИЗОВАЛИ ТУРНИР У ПЕЦАЊУ: Кад заиграју срце и пловак :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ АМПУТИРЦИ ОРГАНИЗОВАЛИ ТУРНИР У ПЕЦАЊУ: Кад заиграју срце и пловак


Регионално удружење ампутираца Бијељина је по седми пут организовало турнир у пецању удицом на пловак. Циљ овог турнира је ресоцијализација лица са инвалидитетом, а посвећен је првом августу, Међународном дану борбе против касетне муниције и ситног наоружања.



Турнир је одржан на Сави, на граничном прелазу Суботиште у Горњем Црњелову, а ове године окупио је такмичаре са подручја Бијељине, Угљевика и Брчко дистрикта. Како су истакли у Регионалном удружењу ампутираца, ,,Турнир у пецању удицом на пловак Бијељина 2019“ у склопу је пројекта ,,Изађи и покрени се“ који финансира Градска управа града Бијељине, а партнер на пројекту им је Д.О.О. ,,ОРТОДАДО“ из Горњег Црњелова. 
 

                                                                                                                                                                                                      – Турнир је успјешно одржан,  а ове године окупио је 15 такмичара распоређених у пет екипа. Сава је у овом дијелу мирна, лијепа и бистра, али обала је прилично неприступачна, а ампутирци, жртве  мина,  су је савладали, заузели своја такмичарска мјеста и упецали потребне количине рибе, истиче секретар Регионалног удружења ампутираца Милорад Јовић.Побједници турнира у пецању удицом на пловак су ,,Ампутирци Бијељина 1“, друго мјесто припало је екипи  Стрељачког клуба ратних војних инвалида ,,Орао“ Бијељина, а трећепласирана је екипа ,,Ампутирци Брчко дистрикта“.

Семберија ИНФО/М. Решидовић