Током регионалне акције на подручју Полицијске управе Бијељина 54 возача искључена из саобраћаја због алкохола :: Semberija INFO ::

 

Током регионалне акције на подручју Полицијске управе Бијељина 54 возача искључена из саобраћаја због алкохола


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 17. до 23. октобра 2022. године спровредена је регионална акција усмјерена на контролу поштивања ,,односа возач-пјешак“ и контролу возача под дејством алкохола.

Током трајања акције контролисан је 501 учесник у саобраћају при чему су 172 учесника санкционисана због непоштовања ,,односа возач-пјешак“ од чега 10 пјешака и 162 возача.

Надаље, током акције 729  возача је алкотестирано од чега су због вожње у алкохолисаном стању искључена 54 возача. Због вожње у концентрацији од преко 1,5 г/кг алкохола у организму искључено је 10 возача који су и лишени слободе, због вожње у концентрацији од 0,81 до 1,51 г/кг искључено је 17 возача, 23 возача су искључена због вожње у концентрацији од 0,31 до 0,8г/кг, док су због вожње у концентрацији до 0,3 г/кг из саобраћаја искључена четири возача.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, како би сви заједно допринели повећању нивоа безбједности у саобраћају.