БИЈЕЉИНА ЈЕ ОД ДАНАС НА СВЈЕТСКОЈ МАПИ УМЈЕТНОСТИ У ОСЛИКАВАЊУ МУРАЛА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ЈЕ ОД ДАНАС НА СВЈЕТСКОЈ МАПИ УМЈЕТНОСТИ У ОСЛИКАВАЊУ МУРАЛА


Град Бијељина је управо угостила пет регионално познатих, врхунских умјетница - Јана (Београд, Србија), ојоМАГицо (Ријека, Хрватска), Сунита (Сарајево, БиХ), ТКВ (Београд, Србија), МовеРама (Бијељина, БиХ) и полазници Сликарске радионице "Сфумато”, који ће заједно са  својим мајстором Споменком Ђекићем  на шест локација – фасада у Бијељини оставити траг у времену и простору својим виђењем и доживљајем свијета, славећи умјетност, мир, равноправност и различитост. Нермин Зејниловић, менаџер пројекта, испред и-дијаспре се захваљује свим спонзорима који су подржали овај пројекат, а који Бијељину ставља на свјетску мапу умјетности.



Огромну захвалност дугујемо: Град Бијељина, Туристичкој агенцији Бијељина, и-дијаспора, салон љепоте “Сенса”, Славенко Ристић лидер Републичке странке Српске, Адвокатска канцеларија “Стевановић”, Позориштанце “Маслачак” Бијељина, “Локална фондација” Бијељина, те волонтерима који су несебично пружили подршку током реализације пројекта.Заједничко за све умјетнике је да ће мисли и замисли осликавати бојама компаније Цолорит, породичне фирме из Бања Луке, која већ више од четврт вијека постојања производи фасаде, фасадне боје, унутрашње боје, хидроизолационе материјале, љепила за керамику  и премазе за дрво, који су повезани јединственим слоганом: Палета квалитета!



Ова компанија, која несебично и безрезервно подржава умјетност, а умјетност може да буде оно што учинимо да и други виде, обезбедила је квалитетан материјал за припрему зидова и нашироко познату висококвакитетну боју за бетон – АКРОНАЛ.

Ово није први пут да компанија Цолорит подржава ствараоце  из ове сфере умјетности и да мурали, који красе фасаде Бања Луке, Добоја, Шипова су такође осликани бојама Цолорит -а.



“Бити умјетник или умјетница значи вјеровати да живот није сив и то је било пресудно да подржимо ове дивне умјетнице. Исто тако, подржали смо напоре умјетничке радионице Сфумато из Бијељине, која је организатор, а у нашој одлуци има и захвалности за све наше купце и кориснике из Бијељине и Семберије да њихов град учинимо колоритнијим мјестом за живот“. Поручују из Цолорита