БИЈЕЉИНА – ОД ДАНАС “ПОРУЧИВАЊЕ” РОДНОГ ЛИСТА ПУТЕМ “ВАЈБЕРА” :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА – ОД ДАНАС “ПОРУЧИВАЊЕ” РОДНОГ ЛИСТА ПУТЕМ “ВАЈБЕРА”


Foto: Ilustracija
У Бијељини су од данас за поручивање путем апликације “Вајбер” доступни изводи из матичних књига рођених, вјенчаних и умрлих, као и увјерења о држављанству, што ће грађанима олакшати комуникацију са градским управама и омогућити бржи долазак до тражених докумената.

Из Привредне коморе Републике Српске је саопштено да ће нову услугу пружати виртуелни асистент “МИА Бијељина”, која од прошле године редовно одговара на упите грађана о различитим административним процедурама путем “Вајбера”, “Фејсбука” и градских портала, те пружа сервисне информације о раду локалних управа.

У Бијељини, путем четбота “МИА”, грађани могу да се упишу у матичну књигу вјенчаних, добију информације о предузетничкој дјелатности и друштву ограничене одговорности /ДОО/, те утврде право на стипендирање студената и ученика генерације средњих и основних школа.

Осим што ће путем четбота моћи да добију изводе из матичних књига и уверење о држављанству, грађани ће имати могућност и да пријаве комуналне проблеме надлежним службама градске управе.

“Четботу ће путем `Вајбера` лако моћи да прослиједе фотографије и видео записе, описе проблема, као и своје контакт податке, уколико желе да их надлежни органи даље обавјештавају о поступку”, истиче се у саопштењу.
Бијељина и Лакташи су први градови у Српској који су добили своју четбот колегиницу.

(Нови Глас)