РАДНИ ТИМ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ САВСКЕ РЕГАТЕ: ОВЕ ГОДИНЕ ПЛОВИДБА У СУБОТУ :: Semberija INFO ::

 

РАДНИ ТИМ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ САВСКЕ РЕГАТЕ: ОВЕ ГОДИНЕ ПЛОВИДБА У СУБОТУ


Члан Радног тима за организацију Савске регате Радомир Марјановић изјавио је да ће регата ове године бити одржана у суботу, 3. августа, јер је недјељни термин уступљен организаторима пловидбе из Брчко дистрикта.
 
,,Представници Туристичке организације из дистрикта, који први пут организују пловидбу, такође на Сави, замолили су нас да им уступимо недјељни термин, тако да ћемо ове године по први пут организовати Савску регату у суботу. Не знамо да ли ће због оваквог термина, јер је субота многима радни дан, бити забиљежен мањи број учесника, али организација ће свакако бити на високом нивоу'', рекао је Марјановић.
 
Он је навео да ће полазиште за власнике чамаца и ове године највјероватније бити скелски прелаз Суботиште у Црњелову, али да то зависи од нивоа воде.
 
,,Градска управа је покровитељ ове манифестације, која ће бити одржана у оквиру Пантелинских дана. Једина новина је да неће бити одморишта у Остојићеву јер се претходних година догађало да се неки учесници ту задрже, а затим врате, не отишавши до циља'', истакао је Марјановић.
 
Секретар Туристичке организације Бијељина Владимир Софренић апеловао је због прошлогодишње гужве на полазишту која је могла да проузрокује опасности по учеснике, да сви они који пријаве учешће, дан раније спусте пловила на воду.
 
,,Молим све потенцијалне учеснике, да уколико полазиште буде на скелском прелазу, дан раније дођу и спусте чамце. Нагласио бих да сви учесници регате морају да поштују правила и да било кога ко буде заостајао за групом неколико километара, нећемо сматрати учесником. Циљ је у Рачи, односно на плажи која се налази три стотине метара прије граничног прелаза. Ту ће бити организовано дружење и закуска'', нагласио је Софренић.
 
Он је додао да ће по један чамац Граничне полиције БиХ бити распоређен на старту и циљу регате, те да је Туристичка организација припремила више од 1.000 мајица и акредитација за учеснике.