ПОДЈЕЛА ТОРБИ И ШКОЛСКОГ ПРИБОРА ЗА УЧЕНИКЕ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ПОДЈЕЛА ТОРБИ И ШКОЛСКОГ ПРИБОРА ЗА УЧЕНИКЕ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ


Foto
Центра за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин жели свим ученицима срећан полазак у нову школску годину. Од самог оснивања наше Удружење се залаже за унапређење положаја ученика ромске националности и већ пуних 17 година Отахарин улаже напоре да дјеци која су у стању социјалне потребе обезбједи уџбенике, школски прибор и школске торбе како би им омогући да у нову школску годину уђу опремљени за нове школске побједе.



Ова подршка је веома битна нашим малим корисницима и заједно са дугим социјалним услуга које су им на располагању свакодневну Отахарин им помаже да упркос сиромаштву и тешким животним условима живе сретнији дјетињство.

У складу са нашом добром традицијом 02.09.2022.године организовали смо подјелу школског прибора и школских торби за дјецу која су корисници услуга Дневног центра за дјецу која живе или раде на улици или су у ризику да то постану Отахарин.



Данас смо 145 наших другара обрадовали са новим школским торбама и комплетним школским прибором, од овог броја њих 18 су првачићи којима посебно желимо много среће и успјеха у школовању, а њихова радост је наша највећа награда.