УДРУЖЕЊЕ ПОРОДИЦА НЕСТАЛИХ СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ПОРОДИЦА НЕСТАЛИХ СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ


КОД СПОМЕНИКА ЗА МАЈКЕ НА ЛЕДИНЦИМА СЛУЖЕН  ПАРАСТОС ЗА СВЕ НАСТРАДАЛЕ
 
Поводом Међународног дана несталих, чланови Удружења породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице окупили су се данас код споменика за мајке у комплексу Саборног храма на Лединцима, гдје је служен парастос за све настрадале, чија су имена уклесана на овај споменик.
 
Чланови Удружења изразили су незадовољство због, како су истакли, неправедног односа надлежних и правосудних бх. институција, које су оптужили за опструкцију у  процесу тражења несталих.
Смиља Митровић, предсједница Удружења несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице, изјавила је за ,,Семберија инфо” да породице несталих траже правду већ 28 година, али да и даље не губе наду да ће наћи посмртне остатке својих најмилијих.  
“Данас са овога скупа постављамо питање свим институцијама, које се баве процесом тражења несталих особа, властима и правосуђу у БиХ и једном дијелу међународне заједнице, да нам кажу и дају одговор гдје су наши најмилији”, нагласила је Смиља Митровић.
Она је истакла да Удружење и даље трага за 57 несталих, истичући да већ неколико година нису пронађени посмртни остаци ниједне нестале особе.
 
Према њеним ријечима, тужно је и несхваљиво да у БиХ нико још није процесуиран за злочине над настрадалим чију евиденцију и податке има Удружење несталих Семберије и Мајевице.     
 
Винка Шакотић из Угљевика и даље очекује да ће пронаћи посмртне остатке брата Млађена Томића из Корените, који је настрадао 17. октобра 1992. на Мајевице, истичући да наду никада неће и не смије изгубити.


“Нада никада не смије да се изгуби. Нећу одустати док га не нађем. Ја сам најстарија, а он је био најмлађи”, рекла је Винка Шакотић, чланица Удружења несталих бораца и цивила Семберије И Мајевице.
Семберија инфо