САРАДЊА МАЈЕВИЧКИХ ОПШТИНА :: Semberija INFO ::

 

САРАДЊА МАЈЕВИЧКИХ ОПШТИНА


Шеф Мисије ОЕБС у БиХ Брус Бертон похвалио је данас сарадњу пет мајевичких општина из Републике Српске и Федерације БиХ на заједничком пројекту развоја туризма у овој регији, наводећи да је то примјер који треба да слиједе и друге локалне заједнице.

"Такви примјери сарадње су ријетки и поносан сам на ову сарадњу, на све начелнике општина и на теренску канцеларију ОЕБС-а у Тузли", навео је Бертон након састанка у Угљевику са начелником општине Василијем Перићем.

Перић је захвалио ОЕБС-у на подршци коју пружа овој општини и најавио јачање започете сарадње са сусједним локалним заједницама са циљем да се грађанима створе квалитетнији услови живота.

Састанку у Угљевику присуствовали су начелник Лопара Радо Савић, као и начелници федералних општина Теочак Тајиб Муминовић и Сапне Задин Махмутовић, који су уз подршку ОЕБС-а, заједно са општином Челић, раније потписали писмо намјере о заједничкој промоцији планине Мајевице и сарадњи на унапређењу туристичких потенцијала.

Савић је рекао новинарима да је Мајевица бренд и да то треба искористити.

"Имамо прилику да направимо пројекте који могу да привуку људе са других простора у наш крај. Од тога могу да имају користи и сви који живе на Мајевици, као и општине које гравитирају овом подручју", навео је Савић.



У оквиру ове сарадње данас је одржана рекреативна бициклистичка трка "Виа Мајевица" која је окупила 50 учесника, а на циљу испред Центра за културу "Филип Вишњић" у Угљевику поздравили су их Бертон и начелници општина.