Мјесна заједница Бањица, насеље Брђани: Наставак радова на локалној водоводној мрежи :: Semberija INFO ::

 

Мјесна заједница Бањица, насеље Брђани: Наставак радова на локалној водоводној мрежи


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас је са дирекором А. Д. „Водоводод и канализација“ Бијељина Драгишом Танацковићем обишао мјесто започетих радова на локалној вододводној мрежи у Мјесној заједници Бањица, у Брђанима.  Градоначелник Бијељине  данас је поручио свим мјештанима Мјесне заједнице Бањица да је у току пројектовање и израда главне документације за изградњу локалне водоводне мреже у насељу Брђани.


- Морам рећи, ови радови су изведени на бази идејног рјешења, без детаљног разрађивања пројекта и да су мјештани били предмет манипулација и предизборних обећања, што ми нећемо дозволити. У току јуна или јула, доћи ћемо да се договоримо са свим мјештанима МЗ Бањица, али  и да конкретно говоримо о датумима, када ће водоводни систем бити изграђен и да свака конвертибилна марка мора бити транспарентно и намјенски утрошена“, истакао је градоначелник Петровић.


Овом приликом градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да је вриједност фактурисаних радова 55.000 КМ, а комисија је утврдила да је вриједност радова, пет пута мања и оптужио је бивше руководство А.Д. „Водоводод и канализација“ Бијељина за проневјеру новца.

Драгиша Танацковић, директор А. Д. „Водоводод и канализација“ Бијељина рекао је да су радови на изради идејног рјешења локалног водоснабдјевања започети 2018. године.

- Капацитет изворишта је један литар воде у секунди и на основу тога је урађена пројектна документација, сагледане све ствари на терену, снимљена је траса и домаћинства. Према попису ово насеље има 59 домаћинстава, односно  око 166 становника. У прорачуну је предвиђено не само снабдјевање становника водом, него и напајање стоке и противпожарна вода“, појаснио је Танацковић.

Он је додао да су на локалитету у Брђанима предвиђени објекти капитажа, пумпна станица, те резервоар.
- Предвиђена запремина резервоара је 50 кубика, а неколико пута је узиман узорак на самом изворишту и хемијска анализа је показала да је вода исправна, али микробиолошка анализа је показала позитиван узорак и из тог разлога на мјесту резервоара предвиђена је хлорна станица. Преко пумпног постројења до резервоара би се дистрибуирала вода, гдје би било урађено хлорисање и хигијенски исправна вода развела по насељу“, истакао је Танацковић.


Семберија инфо - С. Јовановић