ОГЛАС ЗА ПРОДАЈУ ИМОВИНЕ "СЛОБОМИР" :: Semberija INFO ::

 

ОГЛАС ЗА ПРОДАЈУ ИМОВИНЕ "СЛОБОМИР"


Foto
На основу Одлуке Одбора повјерилаца донесене на сједници дана 20.05.2022. године објављује се Оглас за продају имовине и права, као цјелине, у власништву стечајног дужника „СЛОБОМИР“ ад Бијељина у стечају, путем јавног надметања достављањем писмених понуда:

Предмет огласа:

На основу наведене Одлуке Одбора повјерилаца објављује се Оглас за продају имовине и права, као цјелине, у власништву стечајног дужника „СЛОБОМИР“ ад Бијељина у стечају, путем јавног надметања достављањем писмених понуда.

Предмет лицитације:

Имовина и права (земљиште, пословни објекти, помоћни објекти, удјели у другим привредним друштвима, итд.) у својини стечајног дужника, све према спецификацији која је доступна и дио документације која се може откупити.
Спецификација имовине:

Имовина и права се продају као цјелина у „виђеном стању“ са тренутним формално правним статусом, а детаљна спецификација се може преузети и преглед исте извршити у усаглашеном термину, након уплате провизије за откуп документације, у канцеларији стечајног управника (Његошева 4. Бијељина).

Правила лицитације:

Продаја ће се провести јавним надметањем прикупљањем писмених понуда на начин да се постигне највиша понуђена цијена за продају. Стечајни дужник ће са најповољнијим понуђачем склопити Уговор о продаји имовине и права. Стечајни дужник (продавац) продаје имовину и права у виђеном стању и тренутном формално правном статусу, са свим теретима, правима и обавезама које су за исту везани, уз искључиву документацију којом располаже, те након продаје не сноси ризике и не одговара за правне и статусне недостатке, права и обавезе које које прате имовну, те ни за могућности провођења промјена у земљишним књигама и другим јавним евиденцијама, односно за ваљаност имовине и права по било ком основу. Имовина се дакле продаје по начелу „виђено купљено“, а обавеза је потенцијалних купаца да се упознају са статусом имовине и права прије достављања понуда. Изабрани понуђач је дужан понуђену цијену уплатити у року од 15 дана од датума потписа Уговора, односно позива за потписивање Уговора.

Минимална цијена понуде:

Понуда не може бити дјелимична (појединачна или за дио имовине), нити понуђена цијена може бити испод укупно процјењене вриједности од 18.705.996,76 КМ за укупну имовину и права тј. исте се неће узети у разматрање.

Предуслови за учешће у достављању понуда:

Уплата провизије за откуп документације у износу од 10.000,00 КМ, као и уплата депозита у износу 50.000,00 КМ као гаранцију за озбиљност понуде. У случају реализације продаје са најповољнијим понуђачем депозит се рачуна у купопродајну цијену, понуђачима који прописно доставе понуду и не одустану, а не буду најповољнији, депозит ће се вратити. Провизија за откуп депозита за откуп документације се не враћа, као ни уплата депозита за озбиљност понуде уколико понуђач и не достави понуду (у минимално задатом износу) .

Документација се може преузети сваког радног дана у периоду 16х до 19х, у канцеларији стечајног управника, улица Његошева 4, 76300 Бијељина уз писмени захтјев и презентовање доказа о уплати провизије за откуп документације.

Рок и мјесто за доставу понуда:

Запаковане понуде у затвореној коверти се достављају најкасније до 08.07.2022. године до 10х, лично или поштом на адресу ул. Његошева 4, 76300 Бијељина, са назнаком „ПОНУДА ЗА ИМОВИНУ СЛОБОМИР“ – НЕ ОТВАРАТИ

Садржај понуде:

Понуда треба да садржи следећу документацију: - Писмо – понуда на меморандуму понуђача са називом, адресом и контакт телефоном за правна лица, име и презиме, адреса и контакт телефон за физичка лица - овјерена копија регистрације и ЈИБ-а за правна лица
- овјерена копија личне карте за физичка лица
- износ укупне цијене понуде за предмете продаје у КМ
- доказ о уплати депозита као гаранције за озбиљност понуде Понуђач је дужан да достави сву наведену документацију у садржају понуде, у супротном исте неће бити разматране.

Право учешћа и валидност понуда:

Сва правна и физичка лица која доставе понуду до наведеног рока, откупе документацију и уплате депозит као гаранцију за озбиљност понуде - све понуде пристигле након истека рока и понуде понуђача који нису откупили документацију и прије достављања понуде уплатили депозит као гаранцију за озбиљност понуде, се неће узети у разматрање. У случају некомплетности понуде или одустајања понуђача од исте, уплаћени депозит као гаранција за озбиљност понуде се неће вратити.

Критеријум за избор најповољнијег понуђача и услови продаје:

Отварање понуда ће спровести Комисија у саставу од три члана коју именује Стечајни управник, дана 11.07.2022. године у 12х, на адреси Његошева 4, 76300 Бијељина.

Отварању понуда могу присуствовати физичка лица лично или по пуномоћнику, те лице које је овлаштено да заступа правно лице у поступку. Прије отварања понуда Предсједник комисије ће позвати представнике правног лица да предају Комисији овлашћења за заступање, те идентификовати и евидентирати присутне.
Након евидентирања присутних Комисија ће почети са отварањем пристиглих понуда и прочитати назив понуђача и цијену понуде за имовину/потраживања која је предмет продаје. Предсједник Комисије је задужен за предузимање мјера у циљу несметаног тока. У случају ометања реда од стране понуђача Предсједник комисије може изрећи мјеру удаљена чиме понуђач губи право на уплаћени депозит.

Уколико понуду достави само један понуђач, чија цијена је иста или већа од минималне почетне цијене, Комисија га проглашава побједником. Уколико понуду поднесе више понуђача са истом цијеном, Комисија ће их позвати да уколико желе изврше повећање цијене понуде усменим јавним надметањем. Уколико понуђачи то не желе или нису присутни на јавном отварању понуда, Комисија ће прогласити побједником понуђача који је раније поднио понуду према датуму и времену пријема исте који ће се евидентирати на понуди. О резултатима понуђачи ће бити благовремено обавјештени, а о предузетим радњама Комисија води Записник.

 Избор најповољнијег понуђача ће се заснивати искључиво на најповољнијој понуди која испуњава наведене услове. Одлуку о избору најповољнијег понуђача доноси Комисија. Стечајни дужник задржава право да услове и документацију измјени, допуни или откаже најкасније до дана одржавања отварања понуда.

Након избора најповољнијег понуђача приступиће се закључивању Уговора о продаји са најповољнијим понуђачем. Уколико изабрани понуђач не потпише Уговор по позиву или ако у року од 15 дана од дана потписа Уговора не изврши уплату разлике понуђене цијене, губи право на враћање депозита, а као најповољнији понуђач се бира понуђач који је понудио другу најповољнију понуду, а уколико није било других понуђача продаја се проглашава неуспјелом.

Све трошкове око сачињавања, овјере и проведбе купопродајног уговора у јавном регистру, накнаде, трошкове, припадајуће таксе и порезе у вези са купљеном имовином, укључујући и евентуални порез на капиталну добит или евентулани ПДВ сноси купац, а продавац након завршене продаје и наплате купопродајне цијене, нема у односу на продану имовину никаквих обавеза.

Инструкција за уплату провизије и депозита: (двије уплатнице, прва је откуп документације, друга депозит)

Уплатилац: назив физичког или правног лица које доставља понуду

Сврха: провизија за откуп документације или депозит као гаранција уз понуду

Износ: 10.000,00 КМ за откуп документације или 50.000,00 КМ за депозит гаранција за озбиљност понуде

Трансакциони рачун: 554-001-00005701-50 код Наша Банка ад Бијељина Прималац: СЛОБОМИР ад Бијељина – у стечају