ПРЕМИНУО БОРИЈА ПЕРИЋ – СИНОМИМ ДВОРОВА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИНУО БОРИЈА ПЕРИЋ – СИНОМИМ ДВОРОВА


Борија Перић, који је био истакнути друштвено-политички радник читав свој вијек, преминуо је јуче, 23. маја.
„Био је посебна личност и дугогодишњи синоним села Дворови, а посебно базена у Дворовима, узоран домаћин,изванредан сарадник,непоновљив комшија“, истиче Владан Симеуновић.

Перић је био узоран спортиста, у младости је наступао за ФК“Пролетер“Дворови, а касније активно учествовао у његовом раду и развоју.

Од 1968. године па све до пензије је био управник дворовљанског базена чији је био идејни творац,градитељ и заштитник.Био је познат широм бивше СФРЈ и поштован од свих посјетилаца базена и Дворова.

Генерације рођене 50-тих,60-тих и 70-тих година су расле и стасавале уз Перића, а он је имао бескрајно разумијевање према младима које је уважавао и усмјеравао.Организовао је и био вођа разних  радних акција, на изградњи и уређењу села.

Борија је био један од главних протагониста (70-тих година) протјеривања фабрике туткала из Дворова, која је сметала грађанима због ружних мириса. Није заобишао ни протекли отаџбински рат ,већ је,иако у годинама, узео учешћа и био припадник Треће семберске бригаде.

Борија је иза себе оставио супугу,два сина и кћерку, као и своје омиљене унуке који ће бити поносни на њега и његова дјела.Борија Перић је носилац више награда и признања за остварена дјела у свом племенитом животу.

Сахрана ће бити данас у 15.00 часова из куће жалости на гробљу у Дворовима.

(Семберија инфо)