Удружење жена „Бели Анђео“ Дворови: Традиционална „Туцијада“ :: Semberija INFO ::

 

Удружење жена „Бели Анђео“ Дворови: Традиционална „Туцијада“


У хотелу „Свети Стефан“, Удружење жена „Бели Анђео“ Дворови,  25. априла организовало је традиционалну манифестацију, осму по реду, поводом Васкршњих празника „Туцијаду“.

Радинка Тодић, предсједница Удружења жена „Бели Анђео“, рекла је за портал ,,Семберија инфо'' да је њихова традиционална „Туцијада“ била веома посјећена.



- Нашој манифестацији присуствовало је око 200 посјетилаца, из цијеле Бих, Србије, Хрватске. Међу њима су били, представници Градске управе Града Бијељина, одборници, посланици, директори значајних установа, како из Републике Српске, тако и из региона, међу којима су били савјетник градоначелника Бијељине, Радиша Петровић, професор др Златко Максимовић, директор Болнице „Свети врачеви“ Бијељина, Обрад Тадић, предсједник Скупштине Инвалида рада  Србије“, казала је Радинка Тодић.



Ова традиционална манифестација, није само забавног, него је и такмичарског карактера, јер се бира најјаче јаје, најљепше нашарано јаје, најљепше украшен васкршњи сто, те најљепша васкршња погача, а сви побједници, награђени су медаљом „Белог Анђела“.



- На нашој манифестацији најјаче јаје имао је Драган Ћирић из Бијељине, који је са својим јајетом полупао скоро 200 јаја. Прву награду за најљепше нашарано васкршње јаје, најстаријом техником „восак и шараљица“ освојило је Удружење инвалида рада „Обреновац“ из Обреновца, за најљепше јаје, нашарано „декупаж“ техником, прва награда је припала „Активним женама“ из Нове Пазове, те награда за најљепше „етно“ нашарано јаје припало је Удружењу жена „Сремица“ из Пећинаца, а најљепше нашарано јаје на „Туцијади“ имало је Удружење грађана „Рузмарин“ из Голубинаца.



Награда за најљепше украшен Васкршњи сто припала је Удружењу жена „Јамена“ из Јамене, а Удружење грађана „Лаћаркуше“ из Лаћарка освојиле су прву награду за најљепшу Васкршњу погачу“, рекла је Тодићева и додала да су се послије проглашења побједника дружили уз музику уживо.


Семберија инфо - С. Јовановић