АПЕЛ ЗА ПОДРШКУ ДИЈАБЕТИЧАРИМА: Једногласна подршка одборника Иницијативи потпредсједника скупштине Мустафе Градашчевића :: Semberija INFO ::

 

АПЕЛ ЗА ПОДРШКУ ДИЈАБЕТИЧАРИМА: Једногласна подршка одборника Иницијативи потпредсједника скупштине Мустафе Градашчевића


У току је XII редовна сједница Скупштине града Бијељина. Поред расправе о предложеним и усвојеним тачкама дневног реда, одборници градске Скупштине имају право подносити иницијативе и приједлоге, те постављати питања како би се заштитио јавни интерес.

На данашњој сједници, одборник и потпредсједник Скупштине града Бијељина, Мустафа Градашчевић поднио је иницијативу која се директно тиче наших суграђана обољелих од дијабетеса.

- Подносим иницијативу да надлежни финансирају или суфинансирају бар са 50% набавку електронских сензора за безболно мјерење шећера у крви, за све обољеле од дијабетеса типа 1, те да обезбиједе могућност набавке тих сензора на нашем тржишту. Наиме, један сензор кошта око 120 КМ, а траје 14 дана, што на годишњем нивоу износи 27 сензора или 3.240 КМ! Усвајањем и реализацијом ове иницијативе значајно би се олакшао живот наших суграђана који болују од ове болести", навео је Градашчевић у својој иницијативи.

Одборници су једногласно подржали ову иницијативу потпредсједника Скупштине града Бијељина.


​Семберија инфо