Бизнисмен из Вијетнама заинтересован за сарадњу :: Semberija INFO ::

 

Бизнисмен из Вијетнама заинтересован за сарадњу


Градоначелник Мићо Мићић разговарао је са бизнисменом Маи Ву Мином о могућностима за сарадњу и улагање у Бијељину. Вијетнамски бизнисмен је током посјете БиХ, разговарао и са предсједником Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, а како је истакао, “већ је идентификовао одређене пројекте у које би желио да инвестира”.

-Бићу срећан да са својим партнерима инвестирам у Републику Српску и БиХ, а досадашњи разговори на највишим нивоима дају наду у сигурност инвестиције, рекао је Маи Ву Мин уз захвалност на срдачном пријему. Говорећи о евентуалним инвестицијама, Ву Мин сматра да у РС и БиХ влада добра пословна клима за инвестирање, те да је заинтересован за инвестирање у ауто путеве, фабрике, као и геотермалну енергију.

Градоначелник Мићић изразио је задовољство што је за инвестирање у Бијељину, Републику Српску и БиХ, заинтересован један од богатијих људи из Вијетнама.

-Ријеч је о значајном инвеститору који је познат у свијету, а посебно нас радује чињеница што је изразио интересовање за потенцијале којима располаже наш град. Представили смо му пољопривредне и туристичке потенцијале, “Бању Дворови” и геотермалне изворе којима Бања располаже, могућност у дрвној индустрији, а представили смо и пословне зоне којима располажемо, рекао је градоначелник Мићић, додавши да би инвестирање вијетнамског бизнисмена допринијело отварању нових радних мјеста, што је основни циљ Градске управе.

СемберијаИНФО/О.Стјепановић
Фото: Б.Милошевић