АКЦИЈА БИЈЕЉИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: ОСАМ УХАПШЕНИХ, ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА :: Semberija INFO ::

 

АКЦИЈА БИЈЕЉИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: ОСАМ УХАПШЕНИХ, ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА


Foto: Ilustracija
Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, реализовали су данас акцију под називом „ Неон“ усмјерену на сузбијање злоупотребе опојних дрога.
 
Током провођења акције пронађено је и привремено одузето једна  импровизована лабараторија за производњу опојне дроге, око 10 килограма и 230 грама прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу Speed, 22 литра метанола, једна већа дигитална вага, одређена количина новца, три килограма и 122 грама непознате биљне материје која својим изгледом и морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу „Сканк“, 3,5 литра амфетаминског уља,опојна дрога кокаин, већи број мобилних телефона, три полуаутоматске пушке, те већи број предмета који се користе за производњу опојне дроге Speed на којима се налазе трагови опојне дроге.
 
Слободе је лишено осам лица и то Н.С.,А.К., Б.Р., М.Ђ., С.Ј., Б.С., С.Г. и Р.Ђ, док се за лицем М.Т. трага.
 
Акција је споведена на подручју Бијељине  на 15 локација коју користи девет лица, од чега је једно лице и локација на подручју Тузле.
 
Након комплетирања предмета против наведених лица следи извјештај надлежном тужилаштву због постојања основа сумње да су починили кривично дјело  „ Неовлаштена производања и промет опојних дрога“.
 
Лица лишена слободе  ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу„ Неовлаштена производања и промет опојних дрога“  бити предати у надлежност и на даље  поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.