ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ БИЈЕЉИНА И АГЕНЦИЈА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ НТЦ ЕДУ НОВИ САД :: Semberija INFO ::

 

ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ БИЈЕЉИНА И АГЕНЦИЈА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ НТЦ ЕДУ НОВИ САД


Потписан споразум о сарадњи
Данас је у згради Центра за високо образовање у Бијељини потписан споразум о сарадњи између Педагошког факултета  Универзитета у Источном Сарајеву и Агенције за образовање НТЦ ЕДУ из Новог Сада.
Декан Педагошког факултета у Бијељини Далибор Стевић, рекао је да је потписивањем овог уговора направљен један велики корак.
-Доласком професора Рајовића на наш научни скуп, интензивирала се наша сардања. Данас договарамо активности које ће услиједити.  Педагошки факултет овим потписивањем споразума може најавити, да ће већ у априлу или мају ове године у договору са професором Рајовићем, имати активност, односно окупићемо талентовану и даровиту дјецу града Бијељина. У сарадњи са школама и предшколским установама имаћемо тромјесечне активности са овом дјецом, али и осталом дјецом, чији родитељи желе да их укључе у то“, истакао је Стевић.



Далибор Стевић је додао да имају планове да уведу у наставу предмете из неуро наука које професор др Ранко Рајовић предаје и очекују да ће од октобра ове године они бити уведени.
Са Педагошког факултета најавили су да ће имати још један облик додатног усавршавања или специјалистичких студија, да би се учитељи и васпитачи могли додатно едуковати и да методе које промовише професор Ранко Рајовић, са својим тимом, додатно савладају и примјењују у свом раду.
Професор Др Ранко Рајовић рекао је да му је важно да су данас започели званичну сарадњу.
-Мени је важно да сада на факултету обучемо будуће учитеље и васпитаче, да се будуће генерације спремамо за ово. Добро је што ћемо  у Бијељини моћи да радимо те нове методе са децом, односно студенти ће их радити. Да их овде практично спремимо како се ради са децом. Људи мисле да је ово што ми радимо за даровиту децу, али ово ја за сву децу и за ону са оштећенима у развоју. Овде ћемо покушати са даровитом децом, а они када ово схвате они то знање враћају у учионицу и добијамо најбољу вршњачку едукацију. “, истакао је др Ранко Рајовић.
 
Након потписивања споразума др Ранко Рајовић одржао је предавање.
Др Ранко Рајовић аутор је НТЦ програма, специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука, такође је сарадник УНИЦЕФ – а, оснивач Менсе Србије, иницијатор и оснивач Менсе Словеније, БиХ, ЦГ, предсједник Комитета свјетске Менсе за даровити дјецу и запослен на Педагошком факултету у Копру, Словенија.

Семберија инфо