У оквиру Библиотеке отворен Амерички кутак :: Semberija INFO ::

 

У оквиру Библиотеке отворен Амерички кутак


 У Народној библиотеци ,,Филип Вишњић'' отворен је Амерички кутак, простор опремљен литературом на енглеском језику и најсавременијим техничким уређајима, као што су лап-топ рачунари, фото-апарати, дигиталне камере, таблети и друго, а намијењен је младима и свим грађанима који желе да реализују своје идеје.
 
Замјеник атешеа за културу у Амбасади САД у БиХ Елизабет Блументал рекла је новинарима да је боравак у Кутку, као и кориштење свих уређаја, бесплатан, те је позвала све заинтересоване да учествују у предстојећим радионицама.
 
,,Између осталог, набавили смо три-де штампач, дрон, и једино што недостаје јесу млади који ће истраживати, који ће предлагати пројекте, идеје, који ће доћи овдје, искористити бесплатна средства, и показати нам шта су замислили. Организоваћемо и радионице роботике, видео-монтаже, фотографије, ди-џејинга, заиста смо много инвестирали у овај простор, реновирали га, осавременили, и сада су на реду грађани. Сви су добродошли'', навела је Блументал.


 
Директор Библиотеке Јован Цвјетковић захвалио је Амбасади САД-а за отварање Америчког кутка, чиме ће, како каже, бити проширена понуда једне од најпосјећенијих библиотека у БиХ.
 
,,Остварићемо сарадњу са средњим школама, прије свега са Техничком школом која има сјајну иноваторску секцију. Сви који желе да реализују идеје, али и да науче нешто ново, добродошли су'', истакао је Цвјетковић.
 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић нада се да ће и друге земље помоћи Бијељини да се кроз различите пројекте приближи свјетским и стандардима Европске уније.
 
,,Бијељина је град отворен за сарадњу, за уважавање туђих мишљења и прихватање свега што је добро за њене грађане. Отварање Америчког кутка послужиће прије свега нашим младим суграђанима, да искажу креативност, сусретну се са иновацијама, похађају програме који ће унаприједити наш град у будућности'', нагласио је Мићић.
 
СемберијаИНФО/А.Љубојевић