„ДРУШТВЕНА И ОБРАЗОВНА ИНКЛУЗИЈА“ И РАДИОНИЦЕ „БОГАТСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ“ :: Semberija INFO ::

 

„ДРУШТВЕНА И ОБРАЗОВНА ИНКЛУЗИЈА“ И РАДИОНИЦЕ „БОГАТСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ“


Удружење „Породични круг“ из Бијељине, у сарадњи са Удружењем за промоцију образовања Рома „Отахарин“, реализује пројекат „Да то сам ја“, са циљем сензибилисања јавности о образовним потребама Рома. Пројекат „Да, то сам ја“ подржало је Министарство просвјете и културе у Влади Републике Српске и биће реализован кроз округле столове и радионице у Прњавору, Добоју и Бијељини, током децембра 2021. године. Пројекат „Да, то сам ја“ је осмишљен тако да укључује представнике локалне заједнице, удружења Рома,  васпитаче, учитеље, ромске асистенте, директора предшколских установа и основних школа, родитеље.
 
Данас ће бити организован округли у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ у Бијељини, а модератор је Даница Мојић, педагог члан Удружења „Породични круг“. Округлом столу ће  присутвовати градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и шеф кабинета градоначелника Младен Арсеновић.

-Завршна конференција „Да, то сам ја“, биће одржана на Педагошком факултету у Бијељини, у уторак, 28. децембра 2021. године'', навели су организатори.
 
Semberija info