ПОНУДА У БИЈЕЉИНСКИМ РИБАРНИЦАМА :: Semberija INFO ::

 

ПОНУДА У БИЈЕЉИНСКИМ РИБАРНИЦАМА


ПОНУДА У БИЈЕЉИНСКИМ РИБАРНИЦАМА
Рибарнице спремне за Божићни пост и славе

С обзиром да је Божићни пост почео у суботу, 27. новембра, и да ће трајати до Божића, а самим тим креће и сезона посних слава, ми смо посјетили бијељинске рибарнице да видимо каква је понуда.

Распитали смо се за понуде и цијене. Понуда рибе како свјеже, тако и залеђене веома је разноврсна, а заступљени  су и морски плодови.  Према ријечима продаваца највише се траже шаран, пастрмка и ослић.  Како  продавци кажу за портал ,,Семберија инфо'', тренутно муштерија нема баш много, али да је највећа потражња за рибом пред Никољдан. Напомињу да врше услуге чишћења и печења рибе и да је цијена три ковертибилне марке по килограму.

Цијена  свјеже рибе зависи од врсте. Тако да је шаран осам и по конвертибилних марака по килограму, пастрмка девет конвертибилних марака килограм, толстолобик (руски шаран) шест конвертибилних марака по килограму, док је сом 13 КМ килограм.

 Цијена  залеђене рибе, такодје, зависи од врсте и квалитета. Тако да је ослић од шест и по до осам конвертибилних марака по килограму, скуша шест и по конвертибилних марака по килограму, гирице од три и по до четири конвертибилне марке по килограму. За килограм рибе - морски пас морате издвојити 10, а за килограм лососа 14 конвертибилних марака.

 У понуди се налазе и плодови мора по цијени од седам конвертибилних марака, лигње коштају осам конвертибилних марака, панирани штапићи од ослића од осам до десет конвертибилних марака. Паниране лигње у паковању од 400 грама су четири конвертибилне марке, килограм димљеног шарана кошта 21 марку, а килограм димљене филетиране пастрмке је 21 КМ.

 Поједине рибарнице у понуди имају и рибље главе, чија цијена  је око двије конвертибилне марке по кг, као и рибље изнутрице  које коштају од шест до осам конвертибилних марака по килограму. Унутрице и рибље главе, углавном, купци користе за припрему рибље чорбе и неких сличних делиција.
 
Семберија инфо