Видовданска улица – рупе, вода и блато у центру града! :: Semberija INFO ::

 

Видовданска улица – рупе, вода и блато у центру града!


Видовданска улица налази се у центру Бијељине, само три стотине метара ваздушном линијом од зграде Градске управе, а већ пет година њени становници покушавају да дођу до испуњења својих права – завршетка путне инфраструктуре и постављања расвјете.
 
Умјесто асфалтираног и освијетљеног пута, какав приличи градском језгру, Видовданска улица постала је синоним за пошљунчани пут који је у јесењим и зимским данима испуњен огромним барама и блатом, онемогућавајући станарима да нормално обављају свакодневне обавезе.


 
Предсједник Управног одбора Заједнице етажних власника „Видовданска 28“ Миладин Ракић истиче да су станари уселили у ову зграду у августу 2016. године и да им је тада обећано да ће путна инфраструктура бити изграђена за мјесец дана.
 
- Од тада, нема коме се нисмо обратили и гдје све нисмо послали дописе, али рјешења нема. Срамота је да центар града овако изгледа у 21. вијеку. Ја се иначе бавим ловом и могу да потврдим да било који пут на Мајевици боље изгледа него ова наша Видовданска улица – каже Ракић.


 
Његов комшија Данијел Пајић додаје да станари Видовданске улице издвајају много више новца од осталих грађана на поправак аутомобила, јер се пролазак разрованим путем често завршава кваровима и уништавањем појединих дијелова.
 
- Моја ћеркица иде у градску Основну школу „Свети Сава“, али на наставу често дође као да је пролазила неким блатњавим сеоским путем. Око наше зграде биће изграђене још двије ламеле, камиони већ свакодневно пролазе и још више уништавају пут. Станари су иначе сложни, један дио дворишта смо претворили у дјечије игралиште, посијали смо траву, поставили љуљашке и клацкалице, али никако да ријешимо питање асфалта – наводи Пајић.
 
Он наглашава да није испоштован ни договор у вези са уклањањем телевизијског репетитора који се налази поред њихове зграде, иако је то било договорено након што су станари потписали сагласност о изградњи нове зграде у овом насељу.


 
Одборник Републичке странке Српске у Скупштини града Бијељина Данијел Перић и станари Видовданске улице затражиће наредних дана састанак са градским Одсјеком за урбанизам, како би размотрили рјешење овог проблема.
 
- Циљ је да видимо шта можемо да постигнемо договором, а ако не постигнемо ништа, станари су спремни да се обрате надлежном суду. У 21. вијеку је недопустиво да ужи центар града изгледа попут сеоске средине и локалној заједници мора бити циљ да ријеши ово питање – закључио је Перић.
 

Семберија инфо