КОЛЕКТИВНИ ИМУНИТЕТ ЈЕ ГАРАНТ ПОБЈЕДЕ НАД ВИРУСОМ :: Semberija INFO ::

 

КОЛЕКТИВНИ ИМУНИТЕТ ЈЕ ГАРАНТ ПОБЈЕДЕ НАД ВИРУСОМ


Захваљујући довољним количинама доступних вакцина, у ЈЗУ Дом здравља Бијељина 15. јула ове године је почела масовна вакцинација грађана Бијељине. Сваки дан у пријеподневним сатима грађани могу, без икакве најаве доћи у Вакцинациони центар Дома здравља Бијељина и примити вакцину. Циљ је постићи колективни имунитет и на тај начин онемогућити даље ширење корона вируса.

Према ријечима директорице Дома здравља Бијељина прим. др Данијеле Ђукин, до сада је прву дозу вакцине примило око 14.500 грађана Бијељине а ревакцинисано је око седам хиљада грађана.

-Очекујемо да ћемо колико сутра добити нове количине вакцине Спутњик В. Уколико се то деси, од сриједе бисмо обуставили масовну вакцинацију и почели ревакцинацију око три хиљаде грађана Спутњиком В. Процес вакцинације који водимо има за циљ поправљање стања колективног имунитета и спремног дочекивања потенцијално новог таласа епидемије“, рекла је др Ђукин и истакла да у претходних мјесец дана на подручју Семберије није регистрован ни један нови случај заразе корона вирусом.


Свој допринос процесу вакцинације јутрос је дао и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који је у просторијама Вакцинациналног центра Дома здравља Бијељина примио прву дозу вакцине (Астра Зенека). Искористио је прилику да апелује на грађане Бијељине да се вакцинишу и на тај начин дају лични допринос затварању врата пандемији вируса корона.

-Морамо бити одговорни и вакцинисати се. Иако у нашем Дому здравља постоји могућност избора вакцине којом се грађани могу вакцинисати правило у епидемиологији гласи да је најбоља вакцина, доступна вакцина. Стога, позивам све грађане Бијељине да искористе овај епидемиолошки стабилан период, да избјегну гужве, дођу и вакцинишу се. Наш циљ је колективни имунитет а он је гарант побједе над епидемијом. Вакцинација је излаз из пандемије и враћању нормалним токовима живота“, рекао је градоначелник Петровић.

Након вакцинисања, градоначелник Љубиша Петровић је похвалио организацију Вакцинациналног центра бијељинског Дома здравља у коме се по прецизним процедурама обавља сваки сегмент, пријема, евидентирања, прегледа, вакцинације, поствакцинационог посматрања сваког вакцинисаног грађанина и заказивања термина ревакцинације.

Semberija info