ИЗДАВАЊЕМ ГРАЂЕВИНСКЕ ДОЗВОЛЕ ДАТО ЗЕЛЕНО СВЈЕТЛО ГАСИФИКАЦИЈИ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ИЗДАВАЊЕМ ГРАЂЕВИНСКЕ ДОЗВОЛЕ ДАТО ЗЕЛЕНО СВЈЕТЛО ГАСИФИКАЦИЈИ БИЈЕЉИНЕ


Град Бијељина издао је комплетирану грађевинску дозволу којом је извршена легализација градске дистрибутивне мреже у дужини од преко 300 километара, те је остварен значајан корак ка почетку гасификације домаћинстава и привреде у Бијељини. Поводом тога изјаве су дали градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и
генерални директор предузећа ,,Србијагаса“ Нови Сад  Душан Бајатовић.

 
-Данас је историјски дан за град Бијељину, данас смо издали гађевинску дозволу за преко 300 километара гасоводне мреже унутар града Бијељине, као  и транспортног магистралног гасовода Бијељина- Шепак. Сада можемо дати прогнозу да ћемо до краја године имати и прве прикључке на гас на подручју нашег града“, изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. Који је најавио да ће до краја мјесеца јула Бијељину посјетити технички тим ,,Србијагаса“ и том приликом разматраће се детаљи око гашења бијељинског предузећа Градска топлана.
 
Како је навео, сагледаће се све могућности са аспекта струке, а све како би се Бијељина могла гријати на гас, како би били енергетски ефикаснији, те да грађани током зимских мјесеци више не удишу загађен ваздух.
 
- Уз посјету техничког тима ,,Србијагаса“, наредне кораке које ћемо предузети ићи ће у смјеру замјене енергента, изградњу новог постројења, те  да радимо и градимо управо као што нам добре примјере домаћинског пословања из Србије преноси господин Бајатовић“, рекао је Петровић.

 
Прецизирајући да вриједност досадашњих радова износи око 20 милиона евра, те да ће се укупна вриједност радова знати тек на крају, генерални директор ,,Србијагаса“ Душан Бајатовић прогнозира да се прикључивања на гасовод очекују у новембру, али да ће дати све од себе да то ураде и раније, можда чак и у септембру.
 
-Ми нећемо стати само на гасификацији Бијељине, али Бијељина ће бити први гасификовани град у Републици Српској. На основу стратешких одлука које су донијеле владе Србије и Републике Српске циљ је да урадимо гасовод Беорад- Бања Лука. То није гасовод од Срба намијењен Србима: то је гасовод намијењен свима који желе да се баве развојем индустрије и да то буде подржано квалитетним енергентом, то је и за све оне који желе да се баве развојем екологије, а за то је гас идеалан енергент“, рекао је Бајатовић додавши да гасовод Београд- Бања Лука треба да привуче како стране, тако и домаће инвеститоре да овдје инвестирају.    

Semberija info