ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: УГОВОРИ О НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИМ РАДОВА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: УГОВОРИ О НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИМ РАДОВА


Уговоре о финансирању израде научно-истраживачких радова у академској 2020/2021. години, потписао је градоначелник Љубиша Петровић са пет суграђана, а то су Сузана Стевановић, Рада Голуб, Бојана Максимовић, Марија Тошић и Живан Докнић. Ријеч је о двије докторске тезе и три мастер рада. Градска управа, једнократним новчаним износом од по 2.000 КМ финансира двије докторске тезе, а са по 1.500 КМ три мастер рада.



- Град Бијељина поред једнократне помоћи за научно-истраживачке радове, стипендира 149 студената са различитим износима стипендије, а свакако да ћемо настојати да се повећа износ стипендија, као и сам број стипендија. Тренутно је буџетом планирано нешто више од 300. 000 КМ за стипендије, докторске тезе и мастер радове“, рекао је градоначелник Петровић и нагласио да су „људи највећи ресурс ових простора “.

Сузана Стевановић, асистент на факултету Пословне економије у Бијељини, добиће једникратну помоћ за докторску тезу „Утицај монетарне стратегије инфлације на привредни раст земаља централне, источне и југоисточне Европе“, а уз захвалност за подршку градске управе, подсјетила је да је Град Бијељина подржавао њен рад још од основних академских студија.

- Била сам стипендиста Града, студент сам генерације, добила сам средства за мастер рад, а ево данас и за докторат. То ме свакако радује, јер радим посао који волим, а истовремено ме усрећује што сам мајка три кћерке, јер породица је окосница друштва и све обавезе је могуће ускладити“, рекла је Стевановићева.

Једнократну помоћ за докторску тезу „Социо-демографске детерминате фертилитета у Семберији“, добиће и Рада Голуб, виши асистент на Педагошком факултету у Бијељини.

- Захвална сам Граду Бијељина на подршци и надам се да ће моје истраживање допринијети при изради планског документа за популациону политику и демографској ревитализацији“, рекла је Голубова.

Семберија инфо - О. Стјепановић
Фото - Б. Милошевић