ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ РУКОМЕТАШЕ РК БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ РУКОМЕТАШЕ РК БИЈЕЉИНА


Градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић данас је организовао свечани пријем за младе рукометаше Рукометног клуба „Бијељина“. Непосредни повод пријему је била шампионска титула који су млади спортисти РК „Бијељина“ освојили у рукометној Лиги младих Војводине.



- Ово је већ четврта сезона како Рукометни клуб „Бијељина“ игра Лигу младих Војводине, а други пут сезону завршавамо као освајачи првог мјеста и шампионског пехара. Из нашег клуба долази и најкориснији играч лиге а то је Анес Мехмедовић. Поред овог успјеха, ови момци су побједници Међународног рукометног турнира у Чачку, гдје је наш Павле Капор изабран за МВП-а турнира а у најбољој седморци турнира су се нашла наша два рукометаша,  најбољи десни бек, Павле Капор и најбољи лијеви бек, Анес Мехмедовић“, рекао је Богдан Ранкић, предсједник РК „Бијељина“. 

За рукометаше Бијељине нема љетње паузе. Доласком сунчаних дана тренинзи се обављају на школском игралишту Основне школе „Свети Сава“, а најмлађи рукометаши свој простор за игру налазе у Градском парку. Предстоји Рукометни камп на Јахорини гдје је у плану окупљање око стотину младих рукометаша из цијеле регије који ће уз стручну помоћ тренера имати прилику за додатно спортско усавршавање. Такође, средином августа 2021. године РК „Бијељина“ ће организовати Међународни турнир „Бијељина Куп 2021“.



Градоначелник Љубиша Петровић се захвалио младим рукометашима РК „Бијељина“ који су на крају спортске сезоне 2020/21. донијели још један пехар и још једну шампионску титулу у Бијељину. Похвалио је њихову борбеност јер током 13 утакмица у Лиги младих Војводине нису уписали нити један пораз (12 побједа и један реми) показавши како се игра рукомет против тимова из много већих и снажнијих рукометних центара него што је Бијељина.

​Семберија инфо - И. Гутић