Градоначелник Љубиша Петровић организовао је пријем за одбојкашице :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Љубиша Петровић организовао је пријем за одбојкашице


Градоначелник Љубиша Петровић организовао је пријем за одбојкашице Одбојкашког клуба ,,Либеро“из Бијељине. Ове младе спортисткиње постале су првакиње Републике Српске и првакиње Босне и Херцеговине у пионирској конкуренцији и тиме поставиле свој клуб на значајну позицију.

 

Несумњиво да ће ови  дани јуна мјесеца остати уписани златним словима у историји  Одбојкашког клуба ,,Либеро“, а постигнути успјех показатељ је колико је овај клуб у посљедње вријеме напредовао. У клубу се надају да ће ова екипа наставити да остварује добре резултате, те да ће се и у наредном периоду борити за медаље.

Тренер клуба Бојан Квргић је истакао да су одбојкашице клуба ,,Либеро“ протеклог викенда учествовале на  завршном турниру за првака Босне и Херцеговине у пионирској конкуренцији, те да су у Сарајеву освојиле прво мјесто и кући се вратиле са златним одличјем.  Викенд прије тога учествовале су на завршном турниру за првака Републике Српске, што потврђује да је ријеч о изврсној екипи.

 

- Ове пионирке одиграле су укупно 19 утакмица и оствариле свих 19 побједа. Њихов пут није био лак зато што су имале такмичење кроз лигашки дио, гдје су оствариле све побједе, са само два изгубљена сета, а онда су услиједили завршни турнири гдје су прошле јако озбиљне екипе. Ми смо се добро и квалитетно спремали, прије свега психолошки, а током цијеле године смо тренирали и користили сваку прилику да напредујемо“, каже тренер Квргић.

Осврнувши се на цијелу сезону он је навео да је поред пионирске екипе и јуниорска екипа остварила завидан резултат, пласирала се на завршни турнир РС, који је одржан на Палама.

- Поред наше екипе, која је била представник РС, биле су ту још три екипе  из премијер лиге, значи ранг више од нас: ,,Јединство“ из Брчког, ,,Јахорина“ са Пала и Гацко, а ми смо освојили треће мјесто. Што се тиче сениорског састава, наша сениорска екипа игра прву лигу и ово је била прва сезона да смо учествовали у првој лиги, а у коју смо дошли као шампиони друге лиге. Веома сам задовољан, јер сениорска екипа је међу 12 клубова који се такмиче остварила високо пето мјесто“, поносно истиче Квргић. 

Ивана Кићанови, капитен пионирког тима ОК ,,Либеро“, која је проглашена и најбољом одбојкашицом турнира, каже да је то било ново и велико искуство како за њу тако и за њене суиграчице.

- Утакмице су биле јако тешке и неизвјесне, али држале смо се чврсто као тим, радиле смо заједно током читаве године, припремале се, на утакмицама давале максимум и заслужно смо побиједиле“, каже Ивана.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић се захвалио, као одбојкашицама, тако и стручном тиму клуба, што у најбољем свјетлу представљају свој град.
 
- Ово је велики успјех како за ваш клуб, тако и за наш град. Током само шест година, колико постоји ваш клуб, показале сте прави такмичарски дух и снагу неопходну за постизање овако значајних резултата“, рекао је Петровић уз обећање да  у наредном периоду помоћ и подршка Градске управе неће изостати.

​Семберија инфо - М. Решидовић
Фото - Б. Милошевић