ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: ОБОЖЕЊЕ ЛИЧНОСТИ - ЦИЉ ХРИШЋАНСКОГ ЖИВОТА :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: ОБОЖЕЊЕ ЛИЧНОСТИ - ЦИЉ ХРИШЋАНСКОГ ЖИВОТА


"Причешће и сједињење са Господом је достизање, како су свети оци говорили, обожења личности наших трудова, наших врлина, људских и хришћанских, као и нас као појединаца и читавог нашег народа", поручио је епископ Фотије у бесједи након Свете литургије у Храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу у Доњој Трнови код Угљевика.

Епископ Фотије је на братском сусрету свештенства Архијерејског намјесништва угљевичко-јањског Епархије зворничко-тузланске истакао да се обожење личности може видјети на светим људима.

"Управо на светим људима се види шта је смисао наше вјере, да се достигне обожење личности", рекао је владика Фотије.

Епископ је напоменуо да су крајњи плодови вјере православне - охристовљене личности као што су Свети Сава, Свети владика Николај и многи други светитељи и позвао вјернике да тај идеал имају пред собом.

Начелник општине Угљевик Василије Перић, који је потпредсједник Епархијског управног одбора, присуствовао је  литургији.

Перић је у изјави за медије  истакао да је сарадња општине Угљевик  са Српском православном црквом увијек била на високом нивоу и да ће је убудуће јачати.

"Српска православна црква нас је сачувала и одржала у најтежим тренуцима, а у Доњој Трнови смо у протеклом периоду помагали парохију и у овом крају смо градили храмове", рекао је Перић.

Након Свете литургије одржан је радни састанак Архијерејског намјесништва угљевичко-јањског са епископом Епархије зворничко—тузланске Фотијем.

​Семберија инфо