Омладина СДС-а дијелила васкршња јаја :: Semberija INFO ::

 

Омладина СДС-а дијелила васкршња јаја


Поводом обиљежавања највећег хришћанског празника Васкрса, данас је у организацији Актива младих Српске демократске странке Градског одбора Бијељина, испред Центра за културу, уприличена подјела васкршњих јаја, слаткиша и поклона најмлађима, чиме су на симболичан начин  са својим суграђанима подијелили радост овог великиог празника.

Младима СДС-а придружили су се предсједник Градског одбора СДС-а Томица Стојановић и градоначелник Бијељине Лјубиша Петровић који су поручили да је ово прилика да сви заједно, у љубави, у јединству снаге и вјере, суграђанима честитају Васкрс и пожеле им све најљепше.

У међусобном обраћању, учесници овог догађаја размијенили су честитке и једни другима пожељели да радост Васкрса прославе у миру и весељу, у складу са православним српским обичајима.

Предсједник омладине СДС-а Алекса Ристић честитао је свим православним вјерницима данашњи празник уз традиционални поздрав Христос васкрсе- Ваистину васкрсе!

,,Ми годинама уназад обиљежава овај дан заједно са својим суграђанима. Српска демократска странка на овај начин показује љубав и поштовање према православној вјери, традиционалним вриједностима и обичајима српског народа“, рекао је Ристић изражавајући задовољство што се сваким даном све више младих прикључује СДС-у.

Он је подсјетио да васкрсење Исуса Христа, његова снага и бол, сваком од нас треба да буде један велики мотив и водиља у свему добром што остварујемо у свом животу, а што ће бити  засновано на принципима православне вјере, традиције и обичаја.

Предсједник бијељинског СДС-а Томица Стојановић поручио је да током цијеле године, а на данашњи дан посебно, сви требамо да покажемо добру страну своје личности, свог удружења, своје групације...да покажемо добро у сваком облику, и да на такав начин функционишемо кроз живот.

,,Српска демократска странка се труди и настоји да увијек буде уз свој народ, како данас, тако и сваког другог дана. Окупљамо се овдје на Градском тргу традиционално, на овај начин желимо да обиљежимо овај велики празник, да се дружимо са народом, да прије свега дјеци поклоне подијелимо“, истиче Томица Стојановић.

Градоначелник Љубиша Петровић је, честитајући свим православним хришћанима најрадоснији и највећи хришћански празник Васкрс, зажелио да га проведу у миру, здрављу и весељу.

,,Свима нама жртва коју је Исус Христос поднио страдавши на велики петак, а три дана након страдања, на Васкрс, у недељу, доказао је да је побиједио смрт. То је оно што нас вјера учи и ја сам убијеђен да ће  сви наши суграђани, а тако и грађани широм Републике Српске и широм свијета који су православни хришћани, провести Васкрс у хармонији, миру, толеранцији и љубави“,  рекао је градоначелник Лјубиша Петровић изразивши наду да ћемо сви заједно успјешно побиједити пандемију узроковану корона вирусом, те да ћемо из пандемије изаћи морално и духовно јачи.

Семберија инфо - М. Решидовић