ДОЛАЗЕ ЛИ БОЉИ ДАНИ ЗА БИЈЕЉИНСКЕ ВАСПИТАЧЕ? :: Semberija INFO ::

 

ДОЛАЗЕ ЛИ БОЉИ ДАНИ ЗА БИЈЕЉИНСКЕ ВАСПИТАЧЕ?


Малишани и васпитачи предшколске установе „Орашчићи Палчићи“ из Велике Обарске данас су угостили градоначелника Љубишу Петровића. Пригодним, кратким културно-умјетничким натупом малишани Велике Обарске су Градоначелнику и присутнима показали сваја знања и умијећа.



Градоначелник Петровић је изразио захвалност и задовољство виђеним. Подсјетио је на обавезу Градске управе да помогне све предшколске установе које дјелују на подручју града, биле оне у државном или приватном власништву те да је први корак већ начињен. Ради се о предузимању мјера за изједначавање висине цијене боравка у државним и приватним предшколским установама. Цјенећи значај предшколских установа у процесу социјализације дјеце истакао је посвећеност Градске управе града Бијељина процесу ширења броја дјеце која су обухваћена предшколским васпитањем.

- Овдје стављамо све политичке и било какве подјеле ван снаге. Ова дјеца су наша садашњост и будућност и позивам све да својом подршком запосленим у васпитно-образовном сектору помогнемо сазријевање наших најмлађих у здраве личности. На том путу подршка градске управе неће изостати,“ поручио је градоначелник Љубиша Петровић и најавио да ће у наредном периоду посјетити све предшколске установе које дјелују на подручју града Бијељина.



ПУ Клуб за дјецу „Орашчићи Палчићи“ ради већ трећу годину у овом питомом семберском селу. Интересовање родитеља за упис дјеце у ову предшколску установу постоји али су, према ријечима директорице Мирјане Каностревац капацитети предшколске установе недовољни да би се одговорило на захтјеве свих заинтересованих.

- Тренутно функционишемо на бази полудневног боравка дјеце с тим да постоји заинтересованост родитеља за цјелодневни па и продужени боравак њихове дјеце у нашој предшколској установи. Клуб за дјецу „Орашчићи Палчићи“ је једина предшколска установа у Бијељини чије је сједиште на селу. Имамо дјецу не само из Велике Обарске него и из Црњелова, Батковића, Чађавице. Да ли ћемо успјети проширити капацитете и задовољити потребе свих заинтересованих родитеља зависиће од подршке надлежних,“ закључила је директорица ПУ „Орашчићи Палчићи“, Мирјана Каностревац.

​Семберија инфо - И. Гутић