У УПОТРЕБИ АПАРАТ ЗА КРАТКОТАЛАСНУ ДИЈАТЕРМИЈУ :: Semberija INFO ::

 

У УПОТРЕБИ АПАРАТ ЗА КРАТКОТАЛАСНУ ДИЈАТЕРМИЈУ


Дом здравља Лопаре пустио је данас у употребу апарат за краткоталасну дијатермију који је донација Завода за физикалну медицину и рехабилитацију ,,Др Мирослав Зотовић” из Бања Луке вриједности 10.000 КМ.

Директор ове здравствене установе Желимир Нешковић захвалио је донаторима и истакао да је Дом здравља Лопаре прва установа у Републици Српској која на примарном нивоу здравствене заштите обавља овакве врсте услуга.
Нешковић је појаснио да овај апарат служи за терапију дубинског загријавања ткива у великим зглобовима као што су кукови, кољења и међупршљенски простор.

-Ово је још један апарат који смо набавили и служи за третман хроничних стања у реуматологији. Апарат користи високофреквентне струје у терапији код хроничких упала и болова који дуго трају у зглобовима, куковима и кољенима када долази до трошења хрскавица”, рекао  је Нешковић.

Он је подсјетио да је Центар за базичну рехабилитацију отворен половим протекле године и пружа све физиотерапеутске услуге кинезитерапије, електротерапије, ултразвучне терапије и терапије ручном масажом.

​Semberija.info