ДАНАС НАЈВИШЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС НАЈВИШЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ У БИЈЕЉИНИ


У Болници „Свети врачеви“ данас је извршена примопредаја медицинске опреме и других медицинских материјала коју је преко републичког Штаба за ванредне ситуације донирала Владе Републике Српске. Најзначајнија ставка данас уручене донације се односи на седам респиратора који ће у тренутно неповољној епидемиолошкој ситуацији бити од велике помоћи здравственим радницима бијељинске болнице и становницима Семберије.

Помоћница директора Болнице за медицинске  послове, прим. др Нела Митровић  нагласила је задовољавајући ниво техничке опремљености Ковид болнице у Бијељини апелујући истовремено на одговорност свих нас.



-Епидемиолошка слика Бијељине је тешка. Данас носимо неславни епитет рекордера новозаражених у Републици Српској. Бијељина данас има 55 нових пацијената који су позитивни на корона вирус! Бања Лука 53! У нашој Ковид болници је хоспитализовано 95 пацијената. Од тог броја 54 пацијента су на кисеоничкој потпори а 24 су на респираторима. Најуочљивија карактеристика тренутног таласа епидемије јесте повећан степен обољевања млађих особа, код којих веома често констатујемо брз развој болести,“ истакла је др Митровић.

Семберија инфо