ТЕШКА ГОДИНА ЗА МЕСНУ ИНДУСТРИЈУ ГЛОБУС: МНОГО ПЛАНИРАНИХ ДОГАЂАЈА ЈЕ ОТКАЗАНО :: Semberija INFO ::

 

ТЕШКА ГОДИНА ЗА МЕСНУ ИНДУСТРИЈУ ГЛОБУС: МНОГО ПЛАНИРАНИХ ДОГАЂАЈА ЈЕ ОТКАЗАНО


Компанија „Глобус“ ДОО претходних година изградила је имиџ хвале вриједног организатора различитих манифестација којима даје свој специфични гастрономски печат. Вјенчања, пунољетства, годишњице... гдје год су се могли видјети њихови бијели шатори, био је знак за беспријекорну организацију и праву домаћинску трпезу. 
Јединственост пословне филозофије ове бијељинске компаније се огледа у затвореном кругу пословања – од поља до трпезе. Производња сточне хране, узгој говеда, свиња и оваца, производња меса и прерађевина од меса, те припрема и пласман хране у властитим ресторанима и путем кетеринг службе чине ланац који је произвео успјех ,,Глобуса’’.

- Имамо прилику да уживамо гледајући како наше муштерије једу оно што смо у властитом аранжману узгојили и припремили за њих“, кажу у „Глобус“ ДОО.

С обзиром да је епидемија корона вируса најжешће погодила услужни сектор нашег друштва изузетак није била ни Месна индустрија „Глобус“. Протеклу годину су радили у отежаним околностима, гдје су усљед потребе за заштитом здравља становништва и бројних ограничења надлежних органа, биљежили константни пад пословних активности. Велики број планираних догађаја за 2020. годину морао је бити отказан, а сви предвиђени развојни пројекти компаније су стављени по страни. Помоћ надлежних органа је добродошла, али није била ни изблиза довољна да би се санирале штете настале у пословању.

- Упркос тешкој години за пословање, а захваљујући широко постављеној дјелатности наше компаније избјегли смо опасност обимног отпуштања радника. Били смо присиљени да отпустимо један број радника, запослених у нашим ресторанима и на монтажи шатора, али чувамо контакт са тим људима. Много смо улагали у људске ресурсе и није нам било свеједно остати без обучених и квалитетних радника“, рекао је за „Семберске новине“ Миленко Зупур, директор „Глобус“ ДОО.

Очи свих нас, па и руководства компаније „Глобус“ су уперене у стање јавног здравља и сузбијање епидемије. Повратак нормалним токовима живота значиће и повратак на стазе старе славе бијељинске индустрије меса.                    
СЕМБЕРСКИ САЈАМ МЕСА



Становници Семберије су се навикли на Семберски сајам меса који се задњих година сваког новембра одржавао у Дворовима, у организацији „Глобус“ ДОО. Претходне, 2020. године, Сајам је одржан, али у прилично отежаним условима – тек да се не би прекинула традиција. Због епидемиолошких мјера заштите није био дозвољен приступ великог броја љубитеља меса и прерађевина од меса.

Семберија инфо - И.Гутић