Лопаре: Потписан уговор са УСАИД-ом - Подршка женском предузетништву :: Semberija INFO ::

 

Лопаре: Потписан уговор са УСАИД-ом - Подршка женском предузетништву


У Сарајеву је потписан уговор између УСАИД/ППМГ и општине Лопаре. У наредном периоду УСАИД ће обезбиједити 40.000 КМ и исто толико и општина Лопаре.
 "Тим средствима ће се финансирати пројекти женског предузетниства. Надам се да ће се пријавити жене са наше општине које желе бити предузетнице", рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

Потписивању уговора присуствовали су начелници општина, Елен Гермаин, замјеница амбасадора Сједињених Америчких Држава у БиХ, Петер Дафи, директор Мисије Америчке агенције за међународну сарадњу (УСАИД) за Босну и Херцеговину, директор УСАИД-овог Програма подршке маргинализованим групама Јасмин Бешић, те жене које су покренуле бизнисе и успјешно их реализују.  

Подршка Фонда намијењена је женама са инвалидитетом, мајкама дјеце са инвалидитетом, женама из руралних подручја, жртвама насиља, те незапосленим младим женама. Креирањем Фонда између УСАИД/ППМГ и партнера настоје се створити прилике за одрживи развој предузетништва маргинализованих група жена, кроз потицање на самозапошљавање, те њихово веће и лакше укључивање у предузетништво и креирање нових радних мјеста.

​Извор: Општина Лопаре