БИЈЕЉИНА ЈЕ ДАЛЕКО ОД ГРАДА СПОРТА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ЈЕ ДАЛЕКО ОД ГРАДА СПОРТА


Савјет за спорт Скупштине Града Бијељина, је данас на одржаном састанку изразио озбиљну забринутост за функционисање спортских клубова.

Упозорено је да се спорт у Семберији никада није налазио у лошиој ситуацији. Познаваоци прилика у спорту знају да су клубовима почетком године најпотребнија средства, тада се плаћају котизације за такмичења, проводи процес лиценцирања, набавља спортска опрема, плаћају службена лица, припремају екипе и друго.

Непоштовање од стране Градоначелника, спорта и спортиста Града Бјељина, довело је, а и довешће до гашења многих спортских клубова.

Савјет за спорт наглашава да клубови нису дужни да трпе политичка препуцавања, јер нити се баве нити желе да се баве политиком, него раде оно што најбоље умију – играју своју омиљену игру. Савјет зато очекује да Градоначелник преузме одговорнос за новонасталу ситуацију, коју је проузрокаовао повлачењем приједлога Одлуке буџета за 2021. годину.

У својој изборној кампањи је говорио: „За кога ћемо радити ако не за дјецу и њихову
будућност?“ Питамо Градоначелника да ли је то срамота за Град од преко 120.000 становника, 150 спортских клубова и преко 7000 регистрованих спортиста!?

Ако је Градоначелнику циљ укидање спорта у Семберији, онда је на добром путу!!

(САВЈЕТ ЗА СПОРТ)