Бобар банка у стечају: Испитана накнадно пристигла потраживања :: Semberija INFO ::

 

Бобар банка у стечају: Испитана накнадно пристигла потраживања


Данас је у Окружном привредном суду у Бијељини одржано посебно испитно рочиште на коме су испитане накнадно пристигле пријаве  потраживање повјерилаца Бобар банке у стечају које су евидентиране у законском року након посљедње Скупштине повјерилаца која је одржана прије непуне двије године, 25. маја 2017. године.

Испитано је укупно 26 накнадно пристиглих пријава. Од већих потраживања у цјелости је признато потраживање  Пензионог резервног фонда РС (ПРЕФ РС) у износу од 1.155.890 КМ, као и потраживање Друштва за  управљање ПРЕФ-ом у износу од 53.531 КМ.

Стечајни управник Бобар банке у стечају Душанка Новаковић  признала је потраживање од 2 милиона КМ Привредној банци Сарајево, Творници „Чајавец“ је признато потраживање у износу од 532.902 КМ, Прехрамбеној индустрији „Прехрана“ из Градишке признато је потраживање од 2.418.827 КМ, а признато је и више потраживања физичким лицима у износима  од по неколико десетина хиљада марака.

Сви они којима су оспорена потраживања, упућени су на парницу, док су призната потраживања сврстана у исплатни ред приоритета намирења.

Стечајни управник банке Душанка Новаковић по окончању посебног испитног рочишта изјавила је да је било пријављено укупно 230.362.888 КМ, од чега је признато 185.622.788 КМ, док је оспорено 44.740.109 КМ.
За четвртак, 28. марта, заказана је извјештајна Скупштина повјерилаца Бобар банке у стечају на којој ће бити размотрена извјештај о току провођења стечаја у овој банци у периоду између двије скупштине повјерилаца.

Семберија инфо