ЏУДО КЛУБ ПАНТЕР ВРШИ УПИС У ЏУДО ВРТИЋ!!! :: Semberija INFO ::

 

ЏУДО КЛУБ ПАНТЕР ВРШИ УПИС У ЏУДО ВРТИЋ!!!


Џудо клуб "Пантер" врши упис полазника у "Џудо вртић“. Овај посебни пројекат је осмишљен/предвиђен за дјецу од 3 до 7 година.

„Драги родитељи, школска/вртићка сезона је кренула, свјесни сте важности физичке активности, а не знате гдје уписати своје дијете?

Џудо школа - вртић је право мјесто на које ћете доћи.

Зашто је џудо прави спорт за ваше дјете?

У савременом добу наша дјеца се све мање крећу. Преовлађује пасиван начин живота уз телевизију, игрице, разне друштвене мреже на интернету и слично. Према најновијим истраживањима све више дјеце има проблема са прекомјерном тежином, смањеном физичком активношћу, деформитетима кичменог стуба и стопала.

Школа не може у довољној мјери да задовољи потребе дјеце за физичком активношћу те је бављење спортом једини начин да им се обезбједи оптималан развој.

Бављење џудоом дјеци омогућава да равномјерно развијају своје физичке способности (издржљивост, снагу, спретност, еластичност, брзину)  али и да кроз стицање самопоуздања и нових пријатељстава надограђују и своје психо-социјалне предиспозиције.

Једна од важнијих потреба већине дјеце је кретање. У првим годинама живота дјеца је задовољавају кроз игру у кући с родитељима, са другом дјецом у парку, слободно пужући, трчкарајући, пењући се… Како одрастају и тјелесно су све спретнија а физичка активност постаје све сложенија те почиње добијати сложеније циљеве. Јављају се колективне игре у којима треба тимски учествовати, играти по правилима, бити спретнији и бољи. Јасно је да дјеца могу пуно тога научити из спорта.

У смислу бављења спортом, за дјецу је џудо један од оних спортова које стручњаци највише препоручују у сврху квалитетног раста и развоја дјетета, од тјелесног сазријевања до психолошких добробити у смислу дисциплине, кооперације с другом дјецом, фаир плаy-а итд. Такође, одређени специфични елементи као што су нпр. падови, који су основа џудоа, своју праву примјену могу пронаћи током свакодневних активности.

У Џудо клубу „Пантер“ са дјецом раде тренери џудоа, професори физичког васпитања са огромним искуством у раду са младима.“ поручују из најтрофејнијег џудо клуба у Бијељини.